Constantina Diţă a dat startul Maratonului Pachamama Roşia Montană

383

Originară din judeţul Gorj, din comuna Turburea, campioana olimpică la maraton Constantina Diţă a fost prezentă week-end-ul trecut în comuna Roşia Montană, unde sâmbătă dimineaţă a dat startul celei de-a IV-a ediţii a Maratonului Pachamama Roşia Montană.

Maratonul Pachamama Roşia Montană a fost structurat pe patru categorii de alergare: maraton, semimaraton, cros 10 km şi cursa copiilor. Competiţia a cuprins diferite variaţii de altitudine şi s-a desfăşurat pe poteci înguste, drumuri comunale şi porţiuni de asfalt, adresându-se atât iubitorilor de alergare montană, stradală, cât şi împătimiţilor de istorie şi geografie a României care au putut admira cadrul natural deosebit din această zonă.
Startul curselor s-a dat în dimineaţa zilei de 23 iulie, de la ora 7.30 de la Monumentul Eroilor şi a fost oficiat de campioana Constantina Diţă. Câştigătorii competiţiei s-au bucurat de diferite premii oferite de sponsori, între care se regăsesc produse locale, diferite alimente şi băuturi naturale.
dita2“Am ales Roşia Montană ca punct de organizare a maratonului, deoarece considerăm această localitate locul de renaştere a conştiinţei ecologice din România. Acest maraton oferă alergătorilor un sentiment de libertate, de abandonare a sinelui şi de trăire la unison cu natura, simţindu-se una cu întregul datorită energiei emanate de cadrul natural, de bogăţiile din subsol şi de iubirea localnicilor pentru pământul lor. Maratonul Pachamama Roşia Montană oferă: cadrul natural extraordinar; istoria milenară a acestei localităţi minunate; prezenţa campioanei noastre olimpice la maraton, doamna Constantina Diţă; seara energizantă de după eveniment cu Pasta Party, concert de muzică folk şi foc de tabără; turul de a doua zi al celor mai frumoase monumente naturale ale Roşiei Montane; întâlnirea cu localnicii şi cunoaşterea proiectelor locale, precum Made in Roşia, Adoptă o Casă sau Vizitaţi Roşia Montană”, au transmis organizatorii cu câteva zile înaintea competiţiei.
Constantina Diţă este campioana olimpică de la Beijing la proba de Maraton, din anul 2008. Aceasta s-a născut în comuna Turburea, însă de câţiva ani este stabilită în Statele Unite ale Americii.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here