Constantin Bobaru: “Categoric voi mai candida pentru postul de primar!”

448

bobaruEdilul oraşului Bumbeşti-Jiu luptă pentru ca urbea sa să se transforme într-o localitate modernă, spre bucuria cetăţenilor. Chiar în această perioadă primarul încearcă să rezolve într-un fel situaţia spitalului închis la 1 aprilie şi tot acum este implicat în diverse proiecte ce vizează modernizarea oraşului.

Pentru a duce la bun sfârşit tot ceea ce-şi doreşte să realizeze în Bumbeşti-Jiu, Constantin Bobaru spune că este decis să candideze şi la următoarele alegeri. Salvarea Spitalului din Bumbeşti-Jiu a fost şi continuă să fie o prioritate pentru primarul Constantin Bobaru. Practic acesta a făcut nenumărate drumuri la Ministerul Sănătăţii, la Consiliul Judeţean şi la toţi cei care ar fi putut să-l ajute să menţină spitalul şi să nu fie Bumbesti jiutransformat în cămin de bătrâni. Eforturile edilului, deşi au fost însemnate, nu au putut împiedica încetarea activităţii în această unitate sanitară. Totuşi, deşi de la 1 aprilie nu mai este activitate în spital, Bobaru continuă să facă diverse demersuri şi face tot posibilul pentru a găsi o soluţie şi a le asigura cetăţenilor o unitate unde să poată primi asistenţă medicală „Referitor la spital, pot să vă spun că aşteptăm, pentru că trebuie să apară, o ordonanţă de urgenţă care va permite să se înfiinţeze centre de permanenţă, cu cabinete medicale şi tot ce trebuie. Problema este că acea ordonanţă ne obligă să desfiinţăm această structură, iar noi nu prea suntem de acord cu acest fapt, dar vom vedea exact ce prevede respectiva ordonanţă atunci când va apărea”, a explicat Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti-Jiu.

Agenda edilului Bobaru, încărcată cu proiecte

Nu doar spitalul reprezintă un subiect de interes pentru Constantin Bobaru. Pe agenda sa de la primărie figurează multe alte proiecte, unele finalizate, altele în plină desfăşurare, iar o parte urmează a fi demarate. „S-a finalizat reabilitarea drumului DJ 665, care merge de la Bumbeşti-Jiu spre Curtişoara; acum se lucrează la rigole. De asemenea, pe Ordonanţa nr. 7 se lucrează la reabilitarea stadionului, iar pe un program guvernamental se reabilitează termic un bloc de locuinţe cu 100 de apartamente”, afirmă primarul din Bumbeşti-Jiu. În plus, datorită unui proiect european, „se demarează lucrările la campusul şcolar al Colegiului Naţional „Mihai Viteazul”. Investiţia se ridică la 2,5 milioane de euro, bani obţinuţi de la Uniunea Europeană, prin proiectul POR şi vizează lucrări de modernizare a unităţii de învăţământ”, conform primarului Constantin Bobaru. Astfel, în curtea Colegiului „Mihai Viteazul” din Bumbeşti-Jiu se vor construi un cămin şi o cantină, totul realizându-se la standarde europene. Toate aceste proiecte şi multe altele pe care edilul Constantin Bobaru şi le-a propus, pot fi realizate doar prin muncă şi devotament faţă de localitatea păstorită. De aceea, întrebat dacă va mai candida pentru postul de primar la următoarele alegeri, Constantin Bobaru a răspuns cu fermitate şi siguranţă: „categoric voi mai candida pentru postul de primar!”. Născut în oraşul pe care-l păstoreşte, Bobaru cunoaşte foarte bine problemele cu care se confruntă localitatea şi pentru că în primul său mandat nu a reuşit să le rezolve pe toate, este decis să conducă în continuare destinele oraşului Bumbeşti-Jiu.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here