Constanţa a trecut, importantă este victoria la Timişoara

285

Energia a pierdut pe teren propriu meciul cu HCM Constanţa, scor 29-34 (14-19), însă această înfrângere contează doar la nivel de moral, partida pe care gorjenii o vor disputa sâmbătă la Timişoara fiind mult mai importantă.

Energia a pierdut un meci în care punctele ar fi contat prea puţin, chiar dacă ar fi fost obţinute, importantă ar fi fost o evoluţie bună, care să dea echipei o încredere mai mare pentru ceea ce va urma, însă Liviu Andrieş nu este deloc mulţumit de felul în care echipa s-a prezentat la acest meci considerând că doar partea dreaptă şi-a făcut datoria: „Este greu să stai într-unul sau doi jucători. Partea dreaptă eu zic că şi-a făcut treaba, şi aici mă refer la Florin Acatrinei, chiar şi Filipe Mota, a intrat bine. Nici poarta noastră nu a fost azi la un nivel înalt”, a declarat Liviu Andrieş la finalul întâlnirii cu HCM Constanţa.
Energia a condus o singură dată echipa campioană, în primul minut, când Sifre a deschis scorul. Constănţenii au preluat rapid, însă conducerea având 3-1 în minutul 4, pentru ca după doar 8 minute de joc să aibă deja un avantaj de cinci goluri, scor 3-8. Echipa campioană şi-a păstrat acest avantaj până la finele primei reprize, câştigată de oaspeţi cu scorul de 19-14. Pe parcursul reprizei secunde constănţenii au condus în câteva rânduri chiar şi cu 7 goluri, însă pe final Energia a reuşit să mai reducă din handicap, meciul terminându-se cu scorul de 29-34 înscris pe tabela de marcaj.

Mulţumit de revenirea lui Mota
Partida cu HCM Constanţa a fost prima pe care portughezul Mota a jucat-o în tricoul gorjenilor. Accidentat înainte de startul sezonului, conducătorul de joc lusitan şi-a revenit acum, iar Andrieş a mizat şi pe el în confruntarea cu constănţenii. Evoluţia lui Mota l-a mulţumit pe antrenor şi îl face acum să regrete şi mai mult absenţa portughezului de pe teren în prima parte a campionatului: „Mota revine după o accidentare şi din păcate revine cam târziu pentru noi. Era, probabil, altă situaţie dacă Mota juca de la începutul anului. Altfel, intra în jocul echipei, altfel se înţelegea şi cu ceilalţi jucători. A revenit de puţin timp, de două-trei săptămâni, el a încercat, a lucrat foarte mult la recuperare şi se vede că este un jucător care are calitate şi care gândeşte jocul. Se pare că accidentarea lui a contat foarte mult pentru noi”, a concluzionat antrenorul Energiei. Mota a încheiat primul său joc pentru Energia cu trei goluri marcate.

Andrieş, convins că HCM-ul are faţă de campioană
Pentru antrenorul Energiei, modul în care HCM Constanţa a jucat la Târgu-Jiu arată că echipa campioană nu cedează lupta şi se poate bate cu şanse reale pentru obţinerea unui nou titlu în România: „Constanţa are în continuare o echipă destul de puternică. Chiar dacă au şi ei accidentaţi, linia de 9 metri este puternică, plus pivotul, plus poarta lor şi sunt convins că ei se vor bate la titlu şi în acest an”, a declarat antrenorul echipei gorjene. Cu victoria de la Târgu Jiu, HCM Constanţa a urcat pe podiumul Ligii 1, cu 33 de puncte, la trei puncte distanţă de locul secund, ocupat de HC Odorhei, şi cu patru puncte în spatele liderului, Minaur Baia Mare.
Energia ocupă în continuare penultimul loc în Liga Naţională, cu 12 puncte, la trei puncte în faţa ultimei clasate, CSU Suceava, şi la patru puncte în spatele echipei de pe locul 11, Poli Timişoara, echipa cu care echipa gorjeană va juca în acest weekend.

E nevoie de schimbare la meciul de la Timişoara
Evoluţia echipei sale din partida cu HCM Constanţa nu-i dă prea mari speranţe lui Liviu Andrieş pentru confruntarea cu Poli Timişoara, antrenorul gorjenilor spunând că jucătorii săi trebuie să abordeze în cu totul altă manieră acest joc extrem de important în perspectiva luptei ce se va da în play-out: „Dacă ne comportăm la fel ca în acest meci şi la Timişoara, nu avem nicio şansă. La Poli va fi un meci foarte important. Acolo contează foarte mult punctele puse în joc, pentru că după cum arată clasamentul şi programul următoarelor etape şi Timişoara este o echipă care probabil va ajunge în play-out şi ne vom lupta cu ei. Trebuie să putem face faţă şi fizic la Timişoara. În acest meci am încercat mai multe variante şi nu cred că este vreo problemă din punct de vedere fizic. Facem recuperare şi sâmbătă la ora meciului trebuie să fim apţi, atât fizic, cât şi mental pentru acest “război” de la Timişoara”, a comentat Liviu Andrieş.
Meciul dintre Poli Timişoara şi Energia Târgu Jiu, contând pentru etapa a 20-a a Ligii Naţionale de Handbal Masculin, este programată, sâmbătă, la Timişoara, în Sala “Constantin Jude”, cu începere de la ora 17:00.

Energia Târgu Jiu – HCM Constanţa 29-34 (14-19)
Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 750
Energia: Antonaru, Şelaru – B. Mănescu, V. Popescu, Kekezovic (1), Apolzan, Stoica (1), Dragnea (2), Sifre (3), Ilieş (1), Mota (3), Enache (1), Al. Mănescu (1), Stankevicius (4), Rodrigues, Acatrinei (12). Antrenor: Liviu Andrieş.
HCM Constanţa: Stănescu, M. Popescu – Rakcevic (4), Gal, Humet (7), Tucanu, Vujadinovic (2), Toma (5), Cutura (8), Adzic, Subţirică, Cristescu (4), Buricea (2), Baican (2). Antrenor: Zvonko Shundovski.
Arbitri: Robert Harabagiu / Silviu Stănescu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here