Consiliul Judeţean vrea reducerea cheltuielilor la spitale

288

prefecturaNoii şefi ai Consiliilor de Administraţie (CA) de la cele două spitale preluate de Consiliul Judeţean (CJ) Gorj vor înainta conducerii acestui for, luna viitoare, un plan de măsuri pentru reducerea cheltuielilor financiare din cadrul acestor unităţi medicale. Valentin Popa şi Radu Teodorescu, şefii CA-urilor de la Spitalul Judeţean şi de la Spitalul Dobriţa, vor colabora astfel cu directorii interimari pentru realizarea acestui proiect.

Consiliul Judeţean Gorj a preluat la începutul acestei luni, ca urmare a descentralizării, Spitalul de Pneumoftiziologie de la Dobriţa şi Spitalul de Urgenţă de la Târgu-Jiu. În şedinţa de CJ în care s-a semnat protocolul de preluare s-a stabilit şi componenţa consiliilor de administraţie de la cele două unităţi, iar apoi, în scurt timp, s-au numit şi preşedinţii CA-urilor. Valentin Popa a devenit astfel şeful CA-ului de la Spitalul Judeţean din Târgu-Jiu iar Radu Teodorescu a devenit şeful CA-ului de al Spitalul Dobriţa. Ambii, în colaborare cu managerii interimari ai acestor unităţi medicale, vor fi nevoiţi să facă tot posibilul să reducă o parte însemnată din cheltuielile acestor spitale. ,,Noi nu avem decât un reprezentant al Consiliului Judeţean care să urmărească, din punct de vedere economic, cele două spitale. Preşedintele Consiliului Judeţean şi cei doi directori au discutat mai mult pentru redresarea economică a celor două spitale. Probabil, în cel mai scurt timp, după ce Ion Călinoiu va reveni din concediu, aceştia vor prezenta măsurile de redresare ale spitalelor, din punct de vedere financiar, deoarece au datorii destul de mari, şi dânşii încearcă să reducă aceste datorii”, a declarat Vasile Râbu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Acesta consideră, de asemenea, că reducerea cheltuielilor la cele două spitale nu va însemna şi o eventuală reducere de personal.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here