Consiliul Judeţean Gorj, teren de luptă politică

683

prefectura 002Liderul politic Ionel Manţog a „sărit la gâtul” preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, acuzându-l că nu respectă legea.
Schimbul dur de replici dintre cei doi politicieni a avut loc ieri, la sfârşitul unei şedinţe extraordinare de Consiliu Judeţean, de la sediul Prefecturii Gorj. Totul a început de la faptul că unul dintre consilierii judeţeni a cerut o serie de documente despre un drum, Călinoiu spunând în şedinţă că astfel de lucruri nu se fac şi că nu este corect să ceară documente pentru liderii politici, cel care urma să intre în posesia acestora fiind Dan Ilie Morega.

Deranjat de comentariul preşedintelui Consiliului, Manţog a sărit ca ars şi i-a cerut lui Călinoiu să fie transparent şi să respecte legea. „Un om certat cu legea nu îmi poate spune mie să respect legea”, a replicat PSD-istul Călinoiu. Restul consilierilor a asistat la aceste discuţii, unul dintre ei făcând chiar o glumă, asemănând şedinţa de Consiliu Judeţean cu sala de Parlament, în care liderii politici îşi împart cuvinte grele la ordinea zilei.

Dorina CIOPLEA
Noua componenţă a Consiliului Judeţean Gorj, stabilită după alegerile locale de anul trecut a adus în acest organism politicieni, consideraţi adevărate pietre tari. Maricica Moţa, democrat-liberala care a părăsit funcţia pentru alta de la Bucureşti, a făcut adevărate valuri în Consiliul Judeţean(CJ) Gorj de câte ori i s-a ivit ocazia, stârnind numeroase discuţii. La fel a procedat şi colegul ei de partid Ionel Manţog care s-a certat, în câteva luni, deja, de trei ori cu preşedintele CJ Gorj, Ion Călinoiu, în timpul unor şedinţe importante. Primul conflict dintre cei doi parteneri de Coaliţie PSD –PD-L s-a consumat pentru banii pe care instituţia trebuia să îi dea echipei Pandurii. ,,Meciul” a fost câştigat de Călinoiu, care a refuzat să mai sponsorizeze echipa de fotbal gorjeană. Al doilea episod a avut loc tot în timpul şedinţei de Consiliu Judeţean, atunci când o parte dintre consilieri nu au fost de acord cu organizarea unei mese festive pentru împlinirea a 145 de ani de la înfiinţarea instituţiei publice. Şi acest conflict a fost tranşat tot de Călinoiu care a impus ca manifestarea să se organizeze confirm programului iar masa festivă să fie achitată de consilierii judeţeni din propriul buzunar. Ultimul episod s-a petrecut ieri, iar schimbul de replici dintre cei doi a fost destul de acid. Conflictele verbale dintre Călinoiu şi Manţog sunt departe de a fi finalizate. Deşi Manţog absentează destul de des de la şedinţele acestui organism, atunci când îşi face prezenţa aici, are grijă să se consemneze acest lucru.
Doina TURDUŞAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here