Consiliul Judeţean Gorj răsplăteşte colindătorii şi nu numai, Zeci de mii lei pentru pachetele de Crăciun

195

sarbatori (2)Aproximativ trei mii de pachete cu cadouri au fost pregătite de către Consiliul Judeţean Gorj pentru colindătorii care vor trece pragul instituţiei în acest an.

Grupurile de copii au început să îşi facă încă de ieri apariţia, umplând clădirea de bucuria apropierii Naşterii Domnului. Nu au fost uitaţi nici bătrânii şi bolnavii, Consiliul Judeţean cheltuind, în această perioadă, 65 mii lei pentru pachetele oferite cadou.

Sute de grupuri de colindători vor ura sărbători fericite angajaţilor Consiliului Judeţean Gorj, care a pregătit nu mai puţin de trei mii de pachete. Grupurile de copii de la şcolile şi grădiniţele din Târgu – Jiu sunt aşteptate deja în această perioadă, micuţii începând încă de ieri să vină. Pachetele pe care aceştia le primesc au o valoare de 15 lei fiecare şi conţin dulciuri, fructe şi sucuri. Angajaţii Consiliului Judeţean vor mai fi colindaţi şi de către grupuri de la Centrul pentru Educaţie Inclusivă Gorj, Liga Studenţilor din Universitatea „Constantin Brâncuşi” şi Complexul de servicii comunitare pentru recuperarea şi reabilitarea persoanelor cu handicap şi formare profesională Târgu – Cărbuneşti. De asemenea sunt aşteptaţi colindători şi de la celelalte centre de servicii comunitare din cadrul Direcţiei generale de Asistenţă Socială şi protecţia Copilului Gorj.
Pachete şi pentru bolnavii şi bătrânii din centre
În data de 17 decembrie, în Piaţa Prefecturii din Târgu – Jiu se va reuni Alaiul obiceiurilor de iarnă, la care vor participa circa 300 de ansambluri de colindători din Târgu – Jiu dar şi din restul judeţului. Această manifestare a devenit deja tradiţională, grupurile etalându-şi, în fiecare an, costumele populare specifice zonelor de unde provin, precum şi obiceiurile. În aceeaşi zi şi în acelaşi spirit, în centrul Târgu–Jiului vor fi sacrficaţi porci pentru copiii din centrele de servicii comunitare şi alternative din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Gorj. Nici bolnavii din spitale, bătrânii de la Suseni şi Dobriţa sau tinerii ieşiţi din sisttemul instituţionalizat al caselor de copii nu au fost uitaţi. Acestora le-au fost pregătite 500 de pachete care conţin produse tradiţionale şi specifice acestor sărbători, valoarea totală fiind de 20 mii lei. Pentru toate pachetele pregătite, atât pentru colindători cât şi pentru persoanele cu probleme, Consiliul Judeţean plăteşte nu mai puţin de 65 000 lei.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here