Consiliul Județean Gorj, convocat pentru schimbarea ambilor vicepreședinți

312

Consilierii județeni sunt convocați la sfârșitul acestei săptămâni într-o ședință ordinară care are pe ordinea de zi, printre altele, și înlocuirea, cel puțin teoretic, a ambilor vicepreședinți ai instituției. “Schimbarea” și, respectiv, „revocarea” din funcție a Mădălinei Ciolocoi și a lui Ciprian Florescu figurează chiar la începutul ședinței respective, nefiind exclus ca unul dintre ei să rămână pe post, în funcție de majoritatea care va fi constituită la acel moment, ședința de vineri fiind convocată după ce reprezentanții opoziției s-au întrunit deja într-o altă ședință, nerecunoscută legal, în care au decis schimbări importante la nivelul Consiliului Județean. Pe ordinea de zi figurează inclusiv modificări în comisiile de specialitate și în componența Autorității Teritoriale de Ordine Publică, pe care consilierii opoziției le-au modificat deja în cadrul ședinței la care doar ei au participat.

Până la desfășurarea ședinței de vineri e demn de remarcat faptul că pe site-ul Consiliului Județean Gorj au fost făcute publice declarațiile de avere completate de aleșii județeni pentru anul trecut. Dacă la președintele Ion Călinoiu nu apar modificări față de anul precedent, vicepreședinții Mădălina Ciolocoi și Ciprian Florescu se remarcă în documentele respective prin împrumuturile pe care le-au făcut anul acesta și pe care trebuie să le achite în următorii ani. Reprezentanta PNL în conducerea CJ Gorj, a împrumutat în 2014, prin soțul său, de la Banca Transilvania, suma de 50.000 de lei, pe care trebuie să-i restituie în cinci ani. Ciolocoi mai are un împrumut de tip CAR luat în 2012 și scadent în 2015 în cuantum de 15.000 de lei, un astfel de împrumut CAR de la Învățământ luând și Florescu. Vicepreședintele CJ Gorj s-a împrumutat anul acesta cu 15.000 de lei, suma fiind restituibilă în 2017, soția sa realizând și ea, tot în 2014, un credit similar, dar în cuantum de 25.000 de lei.
La capitolul venituri, ambii vicepreședinți au avut anul trecut salarii totale de aproape 50.000 de lei, diferența între ei făcând-o partenerii de viață. Astfel, în cazul lui Ciprian Florescu, soția acestuia a reușit să strângă în calitate de profesor la Palatul Copiilor aproape 20.000 de lei, în timp ce din diverse colaborări a mai încasat alți peste 12.000 de lei. La acest capitol Mădălina Ciolocoi pierde categoric bătălia cu colegul său, soțul acesteia, încasând, tot ca dascăl, circa 15.000 de lei, tot la Palatul Copiilor. O pierdere a funcției de vicepreședinte ar trimite-o pe Ciolocoi înapoi la catedră, unde ar avea șanse minime să câștige ca la Consiliul Județean, ceea ce i-ar complica situația financiară, în contextul creditelor pe care le are de restituit. Ca urmare, deși se așteaptă să fie schimbată la ședința de vineri, aceasta speră până în ultima clipă ca majoritatea constituită acum două săptămâni să reziste, deși PPDD Gorj are acum o nouă conducere, vechea conducere fiind demisă tocmai pentru că s-a opus deciziilor de la centru și a jucat la nivel de județ pe cartea unei alianțe cu PNL și PDL.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here