Consiliul Judeţean Gorj are strategie de dezvoltare a serviciilor sociale

534

Reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Gorj au elaborat Strategia Judeţeană de dezvoltare a serviciilor sociale pe termen mediu şi lung, respectiv pentru perioada 2013-2017-2020. Prin elaborarea acestei strategii, CJ Gorj şi-a propus să dezvolte serviciile sociale furnizate până în prezent la nivelul judeţului, precum şi o îmbunătăţire a raportului calitate-cost.
Pe baza analizei realizate, atât pe categorii de beneficiari, cât şi pe serviciile sociale acreditate la nivelul judeţului Gorj, reprezentanţii CJ Gorj doresc să creeze centre pentru terapia ocupaţională. „Împreună cu echipa pe care o conduc am elaborat un model de strategie de dezvoltare a serviciilor sociale care poate fi preluat de orice localitate, dar bineînţeles după o analiză a nevoilor identificate în plan local  am putea să creăm centrele pentru terapie ocupaţională. Am identificat nevoia asta. Este un serviciu social care nu se furnizează în mai multe judeţe printre care şi judeţul Gorj. Fapt pentru care dorim să atragem şi investiţii străine, finanţare europeană, putem face proiecte pentru a putea furniza acest tip de serviciu”, a precizat Cristina-Elena Rădulea-Zamfirescu, secretarul judeţului Gorj.
De asemenea, Zamfirescu a menţionat: “Pentru a vorbi de servicii sociale la nivelul întregului judeţ este nevoie să îmbinăm respectarea prevederilor legale în domeniu cu o gândire strategică, gândire care să ne includă pe toţi, atât Consiliul Judeţean, cât şi autorităţile publice locale şi evident Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. În acest sens noi dorim să întărim colaborarea şi sprijinul pe care îl vom acorda autorităţilor publice locale în îndeplinirea obligaţiei legale de a elabora în concordanţă cu strategiile naţionale şi nevoile locale propria strategie de dezvoltare a serviciilor sociale. Se va încheia un plan de acţiune care va cuprinde pe fiecare obiectiv general şi specific activităţile, acţiunile, măsurile, dar şi termenul responsabil pentru ducerea la îndeplinirea acestora. Ţinta finală este creşterea gradului de satisfacere a beneficiarilor. Încercăm să prevenim mai mult fenomenele sociale negative prin această strategie, încercăm să identificăm servicii sociale noi, care nu au fost furnizate până în prezent, dar şi să diversificăm serviciile sociale furnizate în prezent şi o îmbunătăţire a raportului calitate-cost”.

Ion Călinoiu: „Identificăm oameni, găsim soluţii”
Fiecare primărie în funcţie de nevoile sau problemele pe care le identifică la nivel local este liberă să îşi adauge alte obiective, să scoată din obiectivele pe care CJ Gorj le propune. Această strategie este doar un model pe care se pot baza.
„Strategia aceasta noi nu o impunem primăriilor pentru că nu avem dreptul ăsta. Pentru că administraţiile publice locale nu sunt sub subordinea Consiliului Judeţean. Noi vom dezvolta acest raport de colaborare prin cunoaşterea în detaliu legate de domeniul de activitate. Identificăm oameni, găsim soluţii”, a declarat Ion Călinoiu.
Andrada Bărăitaru

1 COMENTARIU

  1. Domnule Calinoiu,este de 20 de ani in fruntea jud.Gorj,dar n-ai lasat nimic in urma dumitale;vorbe,promisiuni,minciuni si doar atat.Sunteti cel mai slab si neperformant presedinte de CJ din Romania.De ani de zile n-ati fost in stare sa modernizati un DN Rovinari-Bumbesti Jiu,niciun investitor in judet,Ranca numai statut de statiune montana nu se poate numi,mini-aeroport,probabil prin Inaltele Ceresti,turismul,in ciuda imensului potential natural si istoric este si el la pamant,locuri de munca nici atat,agricultura Gorjului e o parloaga,iar industrie nici macar una de tip manufacturier.Omule,faceti ceva pentru Judetul asta,ca mor oamenii de foame,fiind satui doar de minciunile voastre.Mare pacoste pentru gorjeni,rusine pentru voi,neispravitilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here