Consiliul Judeţean Gorj a sprijinit ISU pentru noile autospeciale

206

isu2Cele opt echipamente noi de intervenţie obţinute de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj au beneficiat din plin de sprijinul Consiliului Judeţean în implementarea proiectului „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în regiunea Sud Vest Oltenia”.

Proiectul a fost derulat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3, Domeniul major de intervenţie 3.3., beneficiarii direcţi fiind Inspectoratele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, Dolj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea. În cadrul proiectului în valoare totală de 49.069.000 de lei, Consiliul Judeţean Gorj a contribuit cu suma de 822.722,69 lei. „Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Gorj i-au fost repartizate un număr de opt echipamente, din care patru autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă, o autospecială pentru descarcerări grele, trei autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă – FRAP”, a declarat Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

Ion Călinoiu, optimist

Trei autospeciale deja au ajuns la unitatea judeţeană a ISU şi au fost prezentate ieri în faţa preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu. Acesta s-a declarat mulţumit de investiţie şi, este de părere că, datorită noilor autospeciale, intervenţiile pompierilor vor fi mult mai prompte, dar şi mai multe vieţi şi bunuri materiale vor fi salvate. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj a promis că astfel de proiecte menite să ajute în primul rând cetăţenii vor mai beneficia de sprijinul financiar al instituţiei pe care o conduce. Cele trei autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă – FRAP, repartizate pentru Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Lt.col. Dumitru Petrescu” al judeţului Gorj au fost luate în primire, urmând să se efectueze instruirea personalului de specialitate şi darea în folosinţă a acestora, câte una la Detaşamentele de Pompieri Târgu-Jiu şi Motru, şi Secţia de Pompieri Turceni. “Dorim pe această cale să mulţumim Consiliului Judeţean Gorj pentru sprijinul substanţial acordat în realizarea obiectivelor acestui proiect, prin care va creşte eficienţa acţiunilor de intervenţie ale efectivelor ISU Gorj şi implicit siguranţa cetăţeanului”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Gorj. Următoarele patru autospeciale urmează să ajungă în curtea ISU Gorj în maxim două luni de zile.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here