Consiliul Judeţean Gorj, 158 de ani de la înfiinţare

1387

Consiliul Judeţean Gorj sărbătoreşte împlinirea a 158 de ani de existenţă. Cu acest prilej, autoritatea judeţeană organizează două evenimente festive, în semn de recunoaştere a personalităţilor şi valorilor gorjeneşti precum şi ca reamintire a momentelor de început ale administraţiei judeţene, care se întâmplau în urmă cu peste un secol şi jumătate.

Astfel, vineri, 28 octombrie, ora 10.00, în Sala Maură a Palatului Administrativ din Târgu Jiu, în debutul şedinţei  lunare a forului legislativ judeţean, va avea loc festivitatea de decernare a titlului „Gorjeanul Anului 2021”. Cea mai înaltă distincţie a Judeţului Gorj va fi înmânată lui Alexandru Ion Bură, antrenor-maestru atletism la Clubul Sportiv „Pandurii” Târgu-Jiu.

În cursul aceleiaşi zile, începând cu ora 17.00, la Sala Sporturilor din Târgu Jiu, va avea loc conferinţa tematică „Gorjul, cetate a nemuririi. Repere pentru o istorie în Hristos”.  „Astfel, ne dorim să aducem mai aproape de inimile gorjenilor cultura, tradiţiile şi istoria locală, prin cuvintele preotului profesor Constantin Necula, invitat special al evenimentului”, susțin reprezentanții CJ Gorj.

Manifestarea va beneficia de transmisie în direct pe posturi locale şi online, asigurată de partenerii media Accent TV şi Emi TV şi este organizată prin Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, cu sprijinul Primăriei Municipiului Târgu Jiu, Muzeului Judeţean „Alexandru Ştefulescu”, Şcolii Populare de Artă „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, Centrului Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Gorj şi al Bibliotecii Judeţene „Christian Tell”.

1 COMENTARIU

  1. Motiv de o chermeză. Se sărbătoresc fi an în an, vă dați seama ce bairam o să fie la 160 de ani? Acum le canta numai ” Doina Gorjului „, la 160 de ani îi cheamă și Andra,Smayli,Adrian copilul minune, Jean de la Craiova și DJ urî ptr dedicații fără număr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here