Consiliul Judeţean a continuat tradiţia tăierii porcului pentru copiii instituţionalizaţi

381

În prag de sărbători, conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Gorj a continuat tradiţia sacrificării porcului de Crăciun. Astfel, pentru 50 de copii din centrele subordonate Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, Ignatul a venit mai devreme, tăierea porcului realizându-se ieri, 16 decembrie. Prezenţi la eveniment au fost şi Ion Călinoiu – preşedintele CJ Gorj, reprezentanţi ai DGASPC Gorj, dar şi Nicolae Călescu, directorul executiv al Direcţiei Sanitar – Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj.

taiere porc (3)An de an, înaintea vacanţei de iarnă, Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, strânge în jurul său zeci de micuţi din centrele DGASPC pentru a le oferi bucuria de a participa la tradiţia tăierii porcului. La fel s-a întâmplat şi de această dată. „Continuăm tradiţia şi în acest an. Copiii sunt bucuroşi că au posibilitatea de a participa la tăierea porcului. Ei deja ştiu ce preparate se fac din carnea porcului. Consider că prin acţiunea noastră îi învăţăm pe copii să fie oameni gospodari şi atunci când vor creşte vor proceda şi ei la fel în gospodăriile lor”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.
Porcul sacrificat de Ignat a avut peste o sută de kilograme.
Acesta a fost asomat şi i s-au făcut toate testele, astfel încât carnea să poată fi consumată în depline condiţii de siguranţă. „Tăierea porcului este un obicei frumos, specific acestei perioade a anului. Astăzi, Consiliul Judeţean a făcut posibil ca obiceiul să fie respectat şi copiii instituţionalizaţi să participe la această acţiune. Carnea porcului va fi testată, obligatoriu, înainte de a fi consumată”, a confirmat Nicolae Călescu, directorul executiv al Direcţiei Sanitar – Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj.

taiere porc (4)Moment unic pentru micuţii instituţionalizaţi
Odată înfăptuită sacrificarea animalului, copiii au susţinut un program de colinde pentru autorităţi. Pentru modul frumos în care au colindat, micuţii au fost răsplătiţi cu cadouri. În final, după împărţirea darurilor, copiii au fost invitaţi să servească pomana porcului. Bucuria de pe ochii micuţilor nu poate fi descrisă în cuvinte.
Aceştia au fost nespus de încântaţi că au avut posibilitatea de a asista la tăierea porcului, dar şi că au primit cadouri de la Consiliul Judeţean Gorj.
Minodora Sucea

2 COMENTARII

  1. Aoleo nea Calinoiule unde i cel mai frumos si destept pământean si bineinteles cel mai manierat…..COTRUNA dtru.Ca nu l vad in poza si nici in interviu mancatias …te lepadasi de minunat?

  2. cat de disgratios,poze horror…bai costreie ce crezi,cand o sa fi tu la beciul domnesc,o sa participi la vre-o sacrificare in curtea facultatii?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here