Consiliul Județean Gorj, martor la aniversare! – O vârstnică din Telești a împlinit 100 de ani

176

DSCN4351Președintele Consiliului Județean (CJ) Gorj a fost prezent ieri dimineață în comuna Telești, acolo unde alături de majoritatea sătenilor au sărbătorit-o pe mama Gica, așa cum este alintată de către apropiați Maria Cornoiu. Femeia a împlinit ieri venerabila vârstă de 100 de ani.

Ion Călinoiu, președintele CJ Gorj, alături de autoritățile locale din Telești, a asistat ieri la slujba oficiată la biserica din satul Telești, acolo unde, preotul parohiei a rostit cuvinte de duh pentru localnica Maria Cornoiu, femeia care a împlinit 100 de ani și a fost sărbătorită de toată lumea din sat. Aceasta a venit la slujbă alături de nepoții săi, strănepoți și stră-strănepoți.

”De aniversarea acestei femei am aflat de la preotul din sat și ne-am gândit că ar fi foarte bine dacă am sărbători-o în semn de respect pentru vârsta sa. Eu când munceam în această zonă, am cunoscut-o, pe atunci ea avea circa șaptezeci de ani și nu se dădea bătută de nici un fel. Ea îi sfătuia pe toți să vină la muncă și am ținut neapărat să vin aici, amintirile petrecute cu oamenii din această zonă mă sprijină și mă fac să-mi încarc bateriile. Sunt momente care te răscolesc, dar cel mai important lucru, este unitatea dintre oameni și este firesc ca la aceste evenimente să se adune oamenii din sat”, a declarat Călinoiu.

Acesta i-a adus un coș cu alimente Mariei Cornoiu și i-a înmânat o diplomă de onoare și gratitudine.

Ionica Mischie, una dintre nepoatele mamei Gica a spus despre bunica sa faptul că a ajuns la vârsta de 100 de ani doar pentru că a fost o femeie foarte simplă: ”Ea a fost foarte harnică, și a avut și bucurii dar și necazuri. De când mă știu îmi amintesc că a muncit în gospodărie și în CAP, dar a fost o femeie sănătoasă și și-a respectat viața”.

Fiii satului, adunați la celebrare

La aniversarea centenarei a participat și edilul localității, dar și alte personalități născute în zona respectivă, cum ar fi senatorul Toni Greblă, fostul deputat PSD Scarlat Iriza, șeful Serviciului Public Salvamont Gorj Sabin Cornoiu, dar și Viorel Gârbaciu, directorul Școlii Populare de Artă Gorj.

Și Sabin Cornoiu își amintește cu mult drag despre întâmplările în care figura bunicii sale era dominantă: ”Probabil fiecare dintre noi are amintiri din copilărie despre bunici, despre ce au reprezentat ei pentru fiecare dintre noi. Sunt încântat că bunica a ajuns la această vârstă onorabilă și mă bucur pentru ea și pentru familie. Sper să aibă zile multe și să ne bucurăm în continuare de tot ceea ce a reprezentat ea pentru noi ca și bunică”.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here