Consiliul de Administrație al Spitalului Motru cere o opinie juridică Prefecturii Gorj în cazul Khraibani

302

Consiliul de Administrație al Spitalului Motru, întrunit joi în ședință la sediul unității medicale, nu a luat încă o decizie în ce privește solicitarea fostului manager Camelia Khraibani de a reveni pe postul pe care l-a părăsit în 2012, odată cu accederea sa ca deputat în Parlamentul României. Acest organism a stabilit, ieri, să ceară însă o opinie juridică Prefecturii Gorj, asta după ce juriștii Primăriei Motru și ai unității medicale au arătat că au păreri diferite în legătură cu revenirea ori nu a fostului deputat pe postul de conducere părăsit în 2012. Asta deși Camelia Khraibani prin avocat a transmis, din timp, Primăriei Motru motivele pentru care fostul manager trebuie repus în funcție, dar și că, dacă solicitările nu sunt respectate doctorul poate apela la instanța de judecată.

Forul de conducere al Spitalului Motru, Consiliul de Administrație, întrunit, ieri, în ședință a pus pe tapet problema postului de manager al unității medicale, revendicat de Camelia Khraibani, dar ocupat, în interimat, de fostul director medical dr.Alin Efrim. CA-ul nu a luat însă, pe loc, o decizie în acest caz, deși speța s-a discutat în prezența conducerii spitalului, doctorii având calitatea de invitați la ședință, dar și a reprezentanților Consiliului Municipal și ai Direcției de Sănătate Publică Gorj.
Cum există opinii diferite în privința revenirii lui Khraibani pe post, Consiliul de Administrație al spitalului a decis, ieri, să ceară o opinie juridică și Prefecturii Gorj, instituție rugată în scris să ofere o părere avizată în legătură cu rezolvarea problemei apărute la vârful Spitalului Motru.
Până la o hotărâre în acest sens, Camelia Khraibani a anunțat deja în scris Primăria Motru că va acționa în judecată instituția, considerând că postul i se cuvine, pentru încă câteva luni, dacă autoritățile nu vor respecta legea în ceea ce o privește.

Interese străine de litera legii
De altfel, primarul Gigel Jianu a făcut public, săptămâna aceasta, că jurista primăriei are o părere contrară medicului, considerând că Khraibani s-a suspendat doar din postul ocupat prin contractul de muncă și nu din postul de manager pe care l-ar fi pierdut alegând funcția de parlamentar. Edilul nici nu i-a dat dreptate salariatei, dar nici nu a contrazis-o, alegând să fie neutru în problema în cauză. De altfel, Consiliul de Administrație a fost întrunit tocmai pentru a discuta, joi, dacă se organizează concurs pentru postul de manager ori dacă dr. Camelia Khraibani revine manager la spital. Cum părerile au fost și acolo împărțite, problema a fost trimisă la Prefectura Gorj pentru rezolvare. Decizia nu a nemulțumit-o pe Khraibani, deși în documentul transmis primăriei le-a adus la cunoștință autorităților publice că pot lua o decizie corectă și nu una care ar putea fi viciată de “interese străine de litera legii” ori de “persoane direct sau indirect interesate”.
“Aștept totuși părerea Prefecturii Gorj în privința revenirii mele pe postul de manager al Spitalului Motru, deoarece știu că această instituție poate fi mai puțin influențată în interpretarea corectă a legii”, a declarat, ieri, Camelia Khraibani, la scurt timp după decizia luată de Consiliul de Administrație al unității medicale.

Efrim conduce și poate participa la concurs
Până la luarea unei decizii finale în problema managementului spitalului municipal, unitatea este condusă tot de către managerul interimar, acesta împlinind la finalul lui ianuarie șase luni de mandat. După această perioadă, conform legii, autoritățile municipale trebuie să organizeze concurs pentru post. Asta, evident, dacă Khraibani nu va fi repusă între timp pe funcție.
Legat de un eventual concurs, actualul manager al Spitalului Motru susține că încă nu a luat o decizie privind participarea sa la competiția pentru post. Nici Khraibani nu vorbește despre o eventuală participare la concurs, medicul așteptând ca autoritățile să o repună în funcție.

Reamintim că, autoritățile municipale, după plecarea lui Khraibani, l-au pus în funcție pe dr Zavate, care a ocupat inițial postul în interimat și apoi prin concurs. Dacă postul de manager ar fi fost rezervat pentru Khraibani în 2012, acesta nu putea fi scos la concurs, lucru care s-a făcut însă, funcția fiind ocupată de dr.Zavate. Acesta din urmă a pierdut postul, și el obținut prin concurs la fel ca și cel al lui Khraibani, urmare a problemelor sale penale.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here