Consiliu de Supraveghere de maximă importanță, la CEO

349

Panul de eficientizare și reorganizare a CE Oltenia va fi pus pe tapet, miercuri, în Consiliul de Supraveghere, la care își anunță prezența și o delegație de la Ministerul Energiei. Liderii de sindicat nu vor participa la ședința în care se vehiculează că s-ar putea pune în discuție și o posibilă destituire din funcție a managerului interimar, Laurențiu Ciobotărică. De altfel, Ministerul Energiei s-a pronunțat public, la finalul săptămânii trecute, cu nemulțumiri legate de problemele de la CEO, lucru care întărește zvonurile potrivit cărora rămânerea lui Ciobotărică în fruntea companiei ar fi o chestiune de zile. Ministerul Energiei a solicitat, duminică, Complexului Energetic Oltenia să prezinte, azi, în cadrul Comitetului de Coordonare pentru activitatea minieră informaţii suplimentare cu privire la elementele de fundamentare a planului de acţiune în sectorul lignitului şi la măsurile necesare pentru a se atinge strategia de dezvoltare pe viitor.

Sindicatele din Federația Univers s-au întâlnit, luni, la Mătăsari pentru a decide care sunt pașii de urmat după ședința de miercuri de la Târgu-Jiu a Consiliului de Supraveghere a CEO. Liderii sindicali se așteaptă la masive disponibilizări, și sau fără Ciobotărică la timona CEO, motiv pentru care Federația a tranșat și un plan de acțiuni de protest viitoare, sindicaliștii nefiind de acord cu trimiterea a mii de angajați ai societății acasă, în perioada următoare.
La ședința de miercuri, liderii sindicali nu pot participa dar asta nu înseamnă că aceștia vor sta departe de locul întâlnirii temându-se de lipsa de transparență a unor decizii cu impact grav social și asupra societății.

Se discută de 3000 de disponibilizări!
Sindicaliștii spun acum că CEO va rămâne în primă fază fără 2000 de salariați ca numărul să crească treptat spre 3000 și chiar mai mulți mineri și energeticieni să fie trimiși acasă. O mare parte a minerilor din CEO sunt acum acasă, dar este posibil ca perioada de întrerupere a activității să se reducă urmare a deciziilor ce urmează să se ia mâine.
La mai multe cariere stocurile de cărbune se apropie de final și ar fi necesară reînceperea activității de exploatare din 3 mai și nu o săptămână mai târziu, cum s-a stabilit recent.
A.Stoica

Nemulțumiri la adresa echipei de conducere a CEO
“Conducerea Ministerului Energiei s-a întâlnit astăzi (duminică – n.r.), în şedinţă, pentru a analiza evoluţia lucrărilor Comitetului de Coordonare pentru activitatea minieră. În cadrul întâlnirii au existat discuţii punctuale cu privire la evoluţia Complexului Energetic Oltenia, în condiţiile în care, în şedinţa de marţi, 12 aprilie, membrii Grupul de lucru Lignit din cadrul Comitetului, din care face parte şi conducerea CEO, au prezentat un raport sumar, incomplet. Membrii Comisiei nu au putut furniza informaţii complete cu privire la elementele de fundamentare a planului de acţiune în sectorul lignitului şi nici măsurile necesare pentru a se atinge strategia de dezvoltare pe viitor. În această situaţie, Ministerul Energiei a anunțat și că așteaptă din partea Complexului Energetic Oltenia să prezinte, în cadrul Comitetului de Coordonare de marţi, 19 aprilie, elementele care n-au fost prezentate până acum, deşi au fost solicitate în cadrul reuniunilor anterioare”, se menţionează în cadrul unui comunicat de presă al ministerului. În plus, potrivit documentului, conducerea Ministerului aşteaptă și finalizarea discuţiilor la nivelul conducerii CEO asupra planului de dezvoltare pe termen mediu şi lung şi iniţierea unui dialog corect cu partenerii sociali, în procesul de implementare al acestui plan. Totodată, reprezentanţii Ministerului avertizează asupra pericolului pe care îl reprezintă numirile pe criterii politice în funcţii de conducere la CEO. “Conducerea ministerului doreşte să reamintească faptul că numirile pe posturile de conducere la nivelul CEO trebuie să ţină cont strict de criteriile de meritocraţie şi cade în sarcina conducerii să asigure buna desfăşurare, în termeni de transparenţă, acest proces. Implicarea Complexului Energetic Oltenia în orice joc cu tentă politică este de rău augur pentru siguranţa locurilor de muncă, dar şi pentru funcţionarea corectă a societăţii”, se subliniază în comunicat. De asemenea, conducerea Ministerului i-a atras atenţia directorului general interimar, Laurenţiu Ciobotărică, asupra faptului că are o responsabilitate directă în ceea ce priveşte buna administrare a societăţii.
“Ca urmare a rapoartelor care vor fi prezentate, marţi, în cadrul Grupul de lucru Lignit din Comitetul de Coordonare pentru activitatea minieră, conducerea Ministerului Energiei se va deplasa, miercuri, la sediul Complexului Energetic Oltenia, pentru o şedinţă cu managementul societăţii şi cu membrii Consiliului de Supraveghere”, se mai arată în comunicatul citat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here