Consilierul Ungureanu de la ALDE Rovinari, în conflict de interese administrativ

320

Ungureanu Dumitru-Florian, în prezent consilier ALDE la Rovinari, pentru o scurtă perioadă primar interimar al orașului, a fost recent depistat de către ANI că în 2014 s-a aflat în conflict de interese administrativ. Fapta s-a petrecut în 2014, când acesta era ales local PNL.

Mai exact, fapta incriminată acum de ANI, se petrecea la data de 23 iunie 2014, Ungureanu, pe atunci consilier PNL, participând la sedința Consiliului Local Rovinari pentru deliberarea și adoptarea proiectului Hotărârii Consiliului Local privind aprobarea Planului de reorganizare, al organigramei și statului de funcții pentru S.C. Apă Canal Salubritate S.R.L., societate în cadrul căreia acesta deținea funcția de consiler juridic. Acesta “nu a anunțat la începutul dezbaterilor interesul personal pe care îl are în problema supusă dezbaterii, abținându-se de la votul proiectului de hotărâre”, spune acum ANI. Ulterior, prin decizia care a urmat aprobării Planului de reorganizare, al organigramei și statului de funcții pentru S.C. Apă Canal Salubritate S.R.L., persoanei evaluate i-a fost menținut postul de consiler juridic ocupat în cadrul S.C. Apă Canal Salubritate S.R.L.
“Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70, art. 71 și art. 77 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 și cu dispozițiile art. 75, lit. c) și art. 77 din Legea nr. 393/2004”, transmite ANI.

Fratele lui Irinel Ungureanu, aproape 100.000 de lei din pariuri
Florina-Dumitru Ungureanu de loc din Drăguțești, fratele consilierului PSD Irinel Ungureanu, are o avere impresionantă dacă ne gândim că deține 17 terenuri intravilane și extravilane în comuna Drăguțești, două locuințe și două mașini. Acesta este extrem de norocos dacă ne gândim că din mai anul trecut până acum două luni a reușit să câștige 93.668 de lei, la Pari Loto, o agenție de pariuri, potrivit declarației de avere depuse de acesta pe 31 mai 2017. Acesta a obținut alți peste 20.300 de lei din subvenții APIA, în timp ce din salariu a acumulat aproape 14.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here