Consilierul Pităroiu, businessman-ul din CE Oltenia

724

Daniel Pităroiu, consilier al managerului Sorin Boza, este, de departe, afaceristul companiei de stat, nu însă la locul de muncă, ci în privat. Consilierul Complexului Energetic Oltenia este deținătorul unei săli de nunți, aflată în construcție în Târgu-Jiu, a unei săli de nunți ridicate în Filiași, modernizate recent cu 100.000 de lei, dar și a celui mai mare complex comercial din Filiași, achiziționat, de foarte puțin timp, cu 300.000 euro, de la un proprietar bucureștean. Firma lui Pităroiu, Raldin Construct SRL, figurează în topul societăților din Dolj, la capitolul profit, dar acest lucru nu îl oprește pe consilier să presteze pentru un salariu, deloc de neglijat, la compania de stat din județul Gorj. Mai mult, de ceva vreme, Pităroiu s-ar simți amenințat la locul de muncă, motiv pentru care și-ar fi luat măsuri sporite de siguranță.

De profesie economist, Daniel Pităroiu a plecat din CE Oltenia în timpul mandatului lui Laurențiu Ciurel, mai exact pe când ocupa funcția de Director Financiar al companiei de stat. Acesta a renunțat la post în ziua mitingului minerilor din 2013, când salariații CEO, ieșiți în stradă, au strigat “Pităroiu-Roiu”, și s-a dedicat activităților private profitabile din orașul Filiași. De altfel, în Filiași ajunge să candideze fără succes la funcția de primar, din partea PNL, în vara anului trecut, și să presteze pentru un timp pentru firma Ydail de la Turceni, aparținând afaceristului Ion Iordache. În 2016, Pităroiu revine spășit în CE Oltenia pe o funcție de consilier financiar, scopul fiind să urce mult mai mult în boardul companiei, ca, în noiembrie, să își realizeze sediul secundar al firmei sale, Raldin Construct SRL, în județul Gorj. Aici, afaceristul Pităroiu își începe construcția unei săli de evenimente, similară cu cea deținută deja în Filiași, și modernizată recent cu un miliard de lei vechi. Sala de evenimente și restaurantul lui Pităroiu, realizat de firma acestuia Raldin Construct, se construiește acum pe Bulevardul Ecaterina Teodoroiu în Târgu-Jiu, iar investiția este, și aceasta, cu multe zerouri.

pitaroiu 2Familia Pităroiu, magazin cu patru nivele
Devenit după numirea lui Sorin Boza, consilier al noului manager CEO, Pităroiu a avut o creștere și mai mare a profitului la firma proprie, acesta reușind să achiziționeze, la finalul anului trecut, complexul comercial SICAS din Filiași, de la o persoană din București. Construcția pe patru nivele, ridicată în 2005, s-a scos la vânzare, potrivit anunțului, cu 299.999 euro, suma fiind negociabilă. În Filiași este cunoscut că magazinul de 960 de mp, a fost cumpărat de către familia Pităroiu, aici comercializându-se alimente la parter, electronice la primul etaj și perdele și covoare la ultimul.

Pităroiu se teme pentru viața sa?!
În CE Oltenia nu se vorbește însă despre talentul de afacerist al consilierului Pităroiu, ci despre viața personală a acestuia care ar fi amenințată de soțul unei salariate din companie, destul de gelos. Salariații susțin că Pităroiu și-ar fi luat port armă și se laudă, prin companie, că vine înarmat la locul de muncă, respectivul soț amenințându-l pe motiv că doljeanul i-ar fi stricat căsnicia, un copil fiind la mijloc.
Cert este că mai mulți angajați de la executivul CEO au auzit povestea, fiecare adăugându-i câte un element picant, salariații vorbind de un test de paternitate, de un paznic care îi păzește ușa la serviciu lui Pităroiu și despre faptul că fostul director financiar ar fi achiziționat o locuință pentru angajata care ar fi părăsit domiciliul conjugal.
Oficial însă reprezentanții CEO preferă să susțină că viața personală a angajaților nu este atributul lor, dar nici afacerile făcute de aceștia după orele de program.
A.Stoica

1 COMENTARIU

  1. Bineinteles toate achizitiile de cladiri sunt facute din salariul sau de bugetar CEO . Nu din spagi de la contractele atribuite de CEO agentilor economici . Sunteti rai daca credeti cumva astfel de zvonuri rautacioase .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here