Consilierul Filip nu mai e mogul de presă

339

Fiul primarului de Rovinari, Dorin Filip, Robert Filip, în prezent consilier judeţean al PPDD, a renunţat la acţiunile deţinute ani buni la televiziunea TELE 3, care a funcţionat la înfiinţare chiar în oraşul condus de tatăl lui. Acesta şi-a vândut acţiunile la televiziunea în cauză, la fel cum a făcut-o şi Gicu Cranta, fost patron al unui cotidian din Târgu-Jiu, în prezent primarul liberal al unei comune din Olt, dar şi alţi doi acţionari, Sorin Hasna şi Gabriel Beraru. Acum, potrivit CNA, postul în cauză are alţi acţionari, unul fiind Pandurii Târgu-Jiu care deţine 10%.

CNA a analizat, în şedinţa de marţi, o notificare a societăţii Tele 3 Media SRL cu privire la modificarea acţionariatului său. Societăţile care deţin licenţe audiovizuale au obligaţia să notifice CNA în legătură cu orice modificare apărută în licenţă, în conformitate cu legislaţia audiovizualului.
Până în prezent, asociaţii societăţii erau, potrivit CNA: Robert-Dorin Filip (35%), Gicu Cranta (30%), Ion Sorin Hasna (25%) şi Gabriel Florin Beraru (10%). După modificarea acţionariatului, asociaţii societăţii sunt Costina Pîrvulescu (60%), Remus Băluţeanu (20%), Roberto La Ferla (10%) şi Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Târgu-Jiu (10%).
Într-o conferinţă de presă care a avut loc săptămâna trecută, Mihai Prunariu, preşedintele clubului de fotbal Pandurii, anunţa că nu ştie câte acţiuni are clubul la televiziunea în cauză, dar şi că le va vinde sau concesiona în perioada imediat următoare. În acelaşi timp, reprezentanţii Tele3 au anunţat că şi-au schimbat recent acţionariatul, şi că televiziunea nu este “controlată” de Marin Condescu, fostul preşedinte de la Pandurii, schimbat de câteva săptămâni din funcţie şi nici de Mădălina Berbecel, aşa cum presa locală a subliniat în ultimul an de zile. În noul acţionariat al firmei şi nici în vechiul nu figurează însă nici consilierul local PDL, Nicolae Daviţoiu, care a dat de înţeles în ultimele luni că ar fi cumpărat acţiuni la postul în cauză.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here