Consilierul Cilibiu a renunţat la PDL pentru PSD

288

Tolerat cu greu de noua conducere a PDL Gorj, consilierul judeţean Nicolae Cilibiu, care făcuse anterior echipă cu fostul preşedinte, Ion Ruşeţ, a trecut, la finalul săptămânii trecute, la PSD. Mutarea lui Cilibiu este un plus pentru PSD şi pentru Ion Călinoiu, care a reuşit astfel, pe Ordonanţa 55, să-şi majoreze numărul de social-democraţi din Consiliul Judeţean cu patru. În tabăra PDL, pierderea lui Cilibiu, fost secretar general, a fost tratată însă cu răceală şi cu promisiuni de răzbunare, Dan Vâlceanu anunţând că, în opinia sa, fostul ales PDL îşi va pierde scaunul.

Dan Vâlceanu, şeful PDL Gorj, l-a întrebat de mai multe ori pe Nicolae Cilibiu dacă pleacă la PSD, determinându-l să semneze că rămâne în partid şi nu-l părăseşte pe baza Ordonanţei 55. Cilibiu s-a supus, după care a realizat că viitorul său politic în PDL s-a curmat, odată cu influenţa decizională manifestată de Vâlceanu şi de echipa sa în organizaţie. A decis că după numeroşii ani petrecuţi alături de democraţi a venit timpul unei schimbări. Şi-a semnat adeziunea şi a trecut la PSD, urmând ca astăzi să lucreze, pentru prima dată, sub noua titulatură politică, alături de aleşii judeţenei chemaţi la şedinţele pe comisii.

Grupul PSD, cel mai mare!
Ciprian Florescu, vicepreşedinte al PSD Gorj, a salutat alăturarea lui Cilibiu echipei social-democrată din CJ Gorj, Grupul PSD având acum 18 consilieri judeţeni şi o majoritate confortabilă. “Avem doi consilieri judeţeni care au venit dinspre PP-DD, în speţă domnii Petre Nanu şi Gheorghe Neaţă, dinspre PNL a venit spre PSD domnul Cosmin Greci, iar de la PDL a plecat domnul Nicolae Cilibiu, care a avut ca opţiune politică nouă, PSD. Acum PSD are 18 consilieri judeţeni. Aceste veniri nu sunt neapărat cuantificabile în schimbări. Sigur, se poate spune că în acest moment PSD deţine singur majoritatea. Nu acesta a fost obiectivul nostru, pentru că funcţiona foarte bine o majoritate cu PP-DD, dar, fiind opţiunile lor, PSD este deschis pentru aleşii care doresc să vină spre structurile noastre”, a precizat Ciprian Florescu.

Trecerea la PSD, înghiţită greu
În schimb, Dan Vâlceanu, copreşedinte al ACL Gorj, a afirmat că Nicolae Cilibiu a semnat două cereri la CJ Gorj, în una dintre ele menţionând că rămâne la PDL, iar în alta că aderă la PSD, Vâlceanu punctând că acest lucru nu este permis şi duce la pierderea funcţiei de consilier judeţean. “În Ordonanţa 55 se specifică faptul că nu poţi opta decât o singură dată în cele 45 de zile. Am aflat vineri că ar fi posibil să plece, l-am sunat, mi-a spus că nu, nu a plecat, iar marţi am aflat că a plecat. Practic tot şase consilieri judeţeni democrat-liberali rămânem, pentru că odată ce îşi va pierde mandatul, va intra următorul supleant”, a declarat Vâlceanu.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here