Consilierii locali din Turcineşti au refuzat să voteze neremuneraţi excedentul bugetar

359

Şedinţa de CL Turcineşti, întrunită de îndată, ieri la ora 16.00, s-a dovedit un eşec, asta deoarece consilierii PNL, în bloc, câte un ales local al PSD şi PP-DD, dar şi un independent au refuzat să voteze singurul proiect aflat pe ordinea de zi. Era vorba despre proiectul privind excedentul bugetar, solicitat pentru vineri de AJFP Gorj, pentru continuarea activităţii instituţiei publice. Cei care au refuzat să voteze, acesta fiind aprobat doar de trei consilieri PSD şi de viceprimarul în exerciţiu, au motivat că nu ridică mâna, deoarece şedinţa respectivă nu le va fi remunerată!

Potrivit edilului local de Turcineşti, Vasile Gogălniceanu, şedinţa s-a organizat de îndată, deoarece el nu a putut întruni, în timp, o extraordinară. Tipul şedinţei le aduce însă prejudicii la buzunar aleşilor locali pentru că se cunoaşte că aceasta este gratuită, în timp ce o extrordinară, de exemplu, este plătită cu câte 100 de lei. Mai exact, dacă şedinţa era extraordinară, toţi consilierii ar fi dat un vot pozitiv, deoarece ar fi încasat fiecare câte 100 de lei pentru câteva minute de activitate.
“Finanţele m-au anunţat doar cu o zi în urmă că au nevoie de această hotărâre, motiv pentru care am întrunit Consiliul Local de îndată. Eu le-am promis aleşilor că urmează să organizez şi o şedinţă extraordinară pentru a-i mulţumi financiar pe aceştia. Şedinţele de îndată nu sunt plătite, în timp ce ordinarele sunt remunerate cu peste 200 de lei pe şedinţă, iar extraordinarele cu o sută de lei”, a explicat, supărat, edilul Vasile Gogălniceanu.
Primarul susţine că în spatele refuzului se află, ca de obicei, instigatorul liberal Dumitru Modrea, care astfel se anunţă drept contracandidat al edilului, la alegerile locale care vor avea loc peste câteva luni.

gogalniceanu inscriptCartiu contra, Cenuşă la fel!
În mrejele liberalului au căzut însă alţi doi aleşi, consilierul Cartiu Comănescu Constantin, de la PP-DD, care promisese în 2012 cetăţenilor că va realiza numeroase proiecte, în timp ce în fapt, el se abţine la vot de la toate proiectele, blocând orice iniţiativă, dar şi, mai nou, şi un ales social-democrat.
Şocant este astfel poziţia consilierului PSD, Ion Cenuşă, care a refuzat să voteze ieri, motivând lipsa banilor, dar şi ora de convocare a şedinţei(n.r.ora 16.00), acesta dorind o întrunire nocturnă pentru a nu-şi fragmenta ziua de lucru. Cenuşă este lider de sindicat la Vel Pitar, şi totodată consilier local PSD la Turcineşti.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here