Consilierii locali din Motru au votat noua organigramă

466

DSC03817Primarul Dorin Hanu a convocat ieri Consiliul Local al Municipiului Motru pentru o şedinţă rapidă în legătură cu adoptarea noii organigrame şi a ştatului de funcţii al acestui organism.

Conform noilor reglementări guvernamentale şi după externalizarea Direcţiei Publice, Dorin Hanu reuşeşte să se situeze cu 34 de posturi sub norma aprobată după restructurarea componenţei administraţiei locale, normă aprobată de toate forurile abilitate în domeniu, de la Guvern, până la Agenţia Funcţionarilor Publici. Conform normativelor, organigrama Municipiului Motru trebuia să aibă 210 posturi, în momentul de faţă fiind ocupate doar 184. Primarul Dorin Hanu ne-a declarat: „a existat întotdeauna mult folclor în legătură cu angajările de la primărie. N-am făcut niciodată abuzuri, n-am încălcat legile, n-am amăgit oamenii şi am selectat întotdeauna noi angajaţi după criteriul valorii. Oamenii care lucrează în administraţie trebuie să fie căliţi din punct de vedere social, să aibă o rezistenţă corespunzătoare la stres, să poată să răspundă solicitărilor de tot felul pentru că lucrează cu oameni şi probleme de tot felul şi eventual să aibă şi satisfacţii, să fie motivaţi financiar, nu obligaţi să lucreze cu capul în pământ”.

Sprijin de la superiorii politici

,,Primăria a fost constituită să fie o elită în serviciul contribuabilului şi le-am cerut tuturor angajaţilor să facă eforturi să treacă peste această perioadă de sărăcie critică, fiindcă am nădejde că în ţara asta vor veni şi timpuri mai bune. Am avut convorbiri telefonice cu Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, cu Florin Cârciumaru, primarul celui mai mare municipiu şi cu concetăţeanul nostru Vasile Râbu şi împreună am stabilit cum este mai bine. Acest lucru vreau să-l ştie toată lumea şi să nu mai răspundă atacurilor politice portocalii, care nu ajută pe nimeni, nici măcar pe politicienii PDL. Împreună cu funcţionarii şi politicienii pe care i-am enumerat înainte şi, desigur, cu mulţi alţi oameni de caracter, vom continua susţinerea Municipiului Motru la un pol important din punct de vedere economic şi social al judeţului Gorj”, a completat Hanu.

PD-L Motru împotriva premierului Boc

Din cei 19 consilieri motreni au ieşit de la şedinţa rapidă 3 PD-L-işti cu menţiunea că unul dintre ei, Ion Dobriţoiu a venit la spartul târgului şi un consilier PSD plecat din localitate şi un consilier PRM, al cărui motiv de absentare nu se cunoaşte. S-au votat două hotărâri importante, noua organigramă şi bugetul comunităţii locale din Motru, cerut la pachet de ordonanţa Guvernului Boc. Cei trei consilieri PD-L prezenţi în sală au motivat că nu pricep ce le pune primarul Dorin Hanu în faţă, deşi proiectele de hotărâre purtau avizele Prefecturii şi avizul Agenţiei Funcţionarilor Publici din subordinea ministrului Vasile Blaga şi au votat la vedere împotriva propriului Guvern. Dumnezeu să-i înţeleagă pe activiştii portocalii, dacă nici măcar cererile cântărite de cei mai valoroşi oameni ai partidului, evident, premierul Boc şi ministrul Blaga le-au structurat într-o ordonanţă, care se pune în aplicare înainte de a fi adoptată de Parlament. De fapt, consilierii PD-L şi i-aş preciza aici pe cei care au lipsit: pensionarul Ion Iordan şi profesorul Ion Sanda, n-au dori să se expună public, confundând Guvernul României cu Primăria Municipiului Motru. Aşa cum am precizat, Dorin Hanu a lucrat întotdeauna în baza legii, drept urmare, din cele 219 posturi aprobate de Guvern, autorităţile locale funcţionează cu o organigramă suplă, cu doar 185 de posturi ocupate, toate însă fiind contestate de reprezentanţii locali ai PD-L.

Glumele la final

La finalul şedinţei s-au rectificat câteva hotărâri de consiliu anterioare. Merită citată gluma consilierului liberal Ion Cojocaru în legătură cu schimbarea acţionariatului societăţii comerciale S.C. Direcţia Publică Motru SA., schimbare datorită căreia sindicatul deţine 1% din acţiuni. Cojocaru a spus: „am băgat purecele în cojoc”, considerând sindicatul purece şi cojocul Consiliul Local.

Până la urmă şedinţa a fost bine gestionată de consilierul PRM Sorin Gibelan, deoarece, cu excepţia consilierilor PD-L, toată lumea a avut un sentiment de linişte şi destindere vizibil pe feţele tuturor.

Vom reveni cu amănunte picante din culise politicii locale.

Constantin Bunila

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here