Consilieri judeţeni debutanţi, în CJ Gorj

328

Optsprezece dintre actualii aleşi judeţeni din CJ Gorj sunt la prima lor prezenţă în acest organism. O parte dintre aceştia se vor retrage cu demisii, dar cu siguranţă vor rămâne noi, şaisprezece, cei mai mulţi fiind de la Grupul USL. Grupul PPDD are de asemenea 4 noi consilieri judeţeni care nu au mai făcut parte niciodată din acest organism.

Noul Consiliu Judeţean Gorj a intrat de joi în legalitate, o dată cu validarea mandatelor miercuri a celor 32 de aleşi judeţeni şi cu depunerea ieri a jurământului într-un cadru festiv. Doar 14 dintre actualii consilieri judeţeni sunt cu ştate vechi, având la activ măcar un mandat de consilier, restul fiind însă debutanţi. Vorbim despre patru aleşi noi ai PPDD, patru ai PNL, cinci ai PDL şi cinci ai PSD. De la PPDD sunt consilieri noi: Mihai Prunariu, Petre Nanu, Niculina Mocioi, Robert Filip. De la PNL sunt noi Victor Banţa, Mădălina Ciolocoi, Cosmin Greci şi Cosmin Ceauşescu. De la PDL sunt noi Ion Ruşeţ, Severus Militaru, cei doi urmând să se şi retragă, Dan Vâlceanu şi Nicolae Cilibiu iar de la PSD sunt noi: Laurenţiu Ciurel, Ana Băleanu, Petre Rădulescu, Constantin Ciuchiatu şi Gheorghe Nichifor. Cei care se vor retrage pot face asta în următoarele 15 zile.

Florescu şi Ciolocoi, făcuţi vicepreşedinţi la CJ
La finalul şedinţei de Consiliu Judeţean (CJ) de joi s-au votat secret şi vicepreşedinţii acestui organism. Este vorba despre Ciprian Florescu, propunerea PSD, şi Mădălina Ciolocoi, propunerea PNL. Florescu a primit, în final, 20 de voturi iar Ciolocoi a primit 26, considerându-se în sală că ar fi fost votată de consilierii, 6 la număr, ai PDL.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here