Consilier local penal la Primăria Bîlteni

561

Data de 5 iunie a fost motiv de fericire pentru câţiva oameni cu funcţie din administraţia publică locală cercetaţi ori chiar condamnaţi penal. Un exemplu în acest sens ar fi la Bîlteni, unde deşi candidatul PSD, Pompiliu Păunescu a pierdut în faţa liberalului Vasile Vlăduleanu, un personaj de pe scena penalilor a reuşit să prindă un nou mandat de consilier local. Este vorba de Ilie Daniel, care alături de alţi trei colegi pesedişti, au obţinut posturi de consilieri locali pentru mandatul 2016-2020.

ilie danielPe listele PSD de consilieri locali de la Bîlteni s-au aflat şi personaje controversate, care sunt cercetate ori chiar condamnate penal. Dumitru Oprea a aspirat la un post de consilier local, însă pasenţa nu i-a ieşit acestuia, fiind depăşit de alţi patru colegi de partid. Pe aceeaşi listă s-a aflat şi colegul său, Ilie Daniel, fost primar al comunei Bîlteni, acelaşi personaj care are la activ o condamnare definitivă pentru luare de mită. Cu puţin noroc, acesta a reuşit să prindă un nou mandat de consilier local, Ilie Daniel nedorindu-şi deloc o ieşire de pe scena administraţiei publice locale. Ilie Daniel a fost condamnat, în primăvara anului 2002, de Curtea de Apel Craiova la doi de închisoare cu executare la locul de muncă. Instanţa a respins recursul formulat de fostul primar pesedist. Acesta a fost surprins de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj în toamna anului 2000, în timp ce primea o sumă de bani de la un cetăţean din comună pentru a-i facilita construirea unei spaţiu comercial. În primăvara anului 2001, fostul edil a fost condamnat de Tribunalul Gorj la patru ani de închisoare cu executare la locul de muncă. Ilie Daniel a făcut recurs, dar Curtea de Apel Craiova a menţinut condamnarea, reducând pedeapsa cu doi ani. Mandatul de primar a fost dus la capăt, respectiv până în 2004 de către Pompiliu Păunescu, pe acea vreme viceprimar al localităţii.
Noul Consiliu Local de la Bîlteni este format din liberalii Vasile Dobroiu, Dumitru Scutaru, George-Narcis Bărboi, Vasile Cojoc, Bogdan-Daniel Niculeasa, Cornel Pănescu, social-democraţii Ion Băloi, Ilie Daniel, Vasile Băltăreţu, Alexandru-Dorin Păsărin, candidatul ALDE la Primăria Bîlteni Alexandru Braia, colegul său de partid Dorel Drăghia, Vasile Văduva şi Dumitru Pănescu de la PSRo şi candidatul Partidului Mişcarea Populară Viorel Doandeş.
Nicolae Lungan, candidat din partea PRU, cel care a ţinut frâiele Primăriei Bîlteni după suspendarea foştilor edili Gheorghe Păsărin şi Dumitru Oprea, nu a reuşit să prindă un post de consilier local, voturile obţinute de acesta fiind de circa 260. Nici candidatul PSD la Primăria Bîlteni nu se va afla în rândul consilierilor locali, acesta situându-se pe poziţia cu numărul şase pe lista organizaţiei locale a partidului. Pompiliu Păunescu a reuşit să obţină peste 810 voturi, însă avans cu peste 500 de voturi a avut liberalul Vasile Vlăduleanu. Acesta are la activ două mandate de edil la cârma localităţii în perioada 2004-2012.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here