Consilier local, în grevă japoneză

229

Consilierul PRM de la Peştişani, Constantin Fuiorea, va intra în grevă japoneză începând de luni, în semn de protest faţă de actul de conducere desfăşurat de viceprimarul localităţii, liberalul Ilie Fuiorea. Consilierul local îşi va pune o banderolă albă pe braţ şi zilnic, începând din 4 noiembrie, va sta postat în faţa Primăriei Peştişani, timp de trei ore.

Omul este pregătit să-şi spună nemulţumirile în faţa celor care vor intra în instituţia publică, după ce a cerut deja demisia vicelui în exerciţiu pe motiv că ocupantul postului nu are experienţă în actul de conducere. Nemulţumirile lui Constantin Fuiorea nu se opresc aici, acesta acuzându-l pe vice că a înstrăinat în mod injust transformatorul electric din colonie, nu ţine şedinţele pe sate, alimentează maşina de pompieri şi microbuzul la o benzinărie din Târgu-Jiu, deşi este una în comună, alimentează utilajele potrivit unui raport de audit “din trei în trei minute” şi că ar fi făcut dispărute mari sume de bani. Peremistul susţine, de asemenea, că vicele ar fi plătit pentru iluminatul public, deşi acesta nu este încă făcut şi ar fi sustras lemne din cele aduse pentru şcoală. “Fac grevă, sătul de toate aceste nereguli care se petrec în Primăria Peştişani. Mai mult, nici cele constatate de Camera de Conturi Gorj nu ne-au fost dezvăluite, informaţiile fiind ţinute la secret de către Ilie Fuiorea, deşi raportul trebuia făcut public potrivit acestei instituţii. Am aşteptat şi în şedinţa de joi să vedem raportul, dar viceprimarul a minţit, în continuare, că acesta este secret”, a declarat consilierul PRM.

Viceprimarul contestă acuzaţiile
Vicele Ilie Fuiorea dă de înţeles că supărarea consilierului local are legătură cu refuzul său de a pune pe ordinea de zi un proiect de hotărâre privind excluderea consilierului PRM, Ovidiu Gelatu, coleg cu protestatarul. Fuiorea susţine că nu va face asta până când problema PRM la nivel naţional nu se va rezolva. În ce priveşte restul acuzaţiilor, vicele a declarat următoarele: “Dânsul cere şi spune multe… Este însă un drept democratic de a intra în grevă japoneză, iar noi nu-l putem opri. Dânsul este nemulţumit de neintroducerea unui proiect pe ordinea de zi, ce implică rezolvarea situaţiei în Consiliul Local, privind excluderea unui consilier coleg cu el de partid. A propus în şedinţă trecerea pe ordinea de zi a proiectului respectiv şi solicitarea sa nu s-a aprobat, fiind supusă la vot. Apoi a anunţat că intră în grevă japoneză, fapt care nu mă deranjează. Este o situaţie în PRM care dacă nu se rezolvă la nivel naţional nu o putem rezolva noi local”, a explicat viceprimarul Ilie Fuiorea, care s-a ales cu un dosar penal pentru refuzul în cauză.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here