Consilier liberal din Berlești, condamnat pentru fals în declarații! Obligat la muncă în folosul comunității 200 de zile

2375

Romanescu Titu(Tavi), consilier local liberal în comuna Berlești, a fost condamnat, la finalul lunii octombrie, de o instanță a Judecătoriei Târgu-Cărbunești la 4000 de lei amendă penală, transformată în 200 de zile în muncă în folosul comunității, în cuantum de 20 de lei ziua prestată, pentru că a declarat în fals în perioada 2012-2014, în declarațiile sale de avere și de interese că are domiciliul în Berlești, deși acesta, în actul de indentitate, avea domiciliul în municipiul Târgu-Jiu. Falsul în actele oficiale l-a făcut cu scopul de a-și menține funcția de consilier local, care îl obliga să aibă domiciliul stabil în comuna Berlești, înșelând în același timp unitatea unde lucrează, Petrom, de a-i suporta contravaloarea unei deplasări lunare fictive de la Târgu-Jiu la Bustuchin, deși omul se deplasa de la Berlești la Bustuchin la locul de muncă.

PNL Gorj îl păstrează în partid și în CL Berlești pe Romanescu Titu, deși acesta a fost condamnat pe fond pe 31 octombrie pentru fals în declarații, alesul fiind ținut în scaun și pe vremea cât a fost urmărit penal de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești pentru fals în declarație.
Pentru că sentința de fond nu e definitivă, partidul a întors deocamdată capul în cealaltă parte, păstrând inculpatul în CL Berlești, comună în care PNL a pierdut alegerile prezidențiale primul tur, în favoarea candidatei PSD, în ciuda faptului că edilul localității este liberal.

Reclamat de un liberal!
Cel care a reclamat la parchet că, Romanescu comite această infracțiune, cu scopul de a obține bani ilegal de la locul de muncă, înșelând atât angajatorul, cât și CL, care era obligat să-l demită pe ales din acest organism, deoarece respectivul avea domiciliul în buletin în municipiul Târgu-Jiu, este Iustin Lihu, consilier PNL, destituit din funcție ilegal în anul 2018. De altfel, Lihu obține în luna mai 2019 o sentință ce devine definitvă în septembrie prin care anulează deciziile PNL Gorj în ceea ce îl privește, obligând astfel atât partidul, cât și CL Berlești să-l primească înapoi.
Hotărârea executorie a Tribunalului Gorj este comunicată CL Berlești în ultima ședință din octombrie, organismul luând act că este obligat să-l repună pe Lihu în scaunul de consilier local. CL emite hotărâre prin care se ia act de încetarea ordinului prefectului ca rămas fără obiect și temei legal, de asemenea, constată încetarea aplicabilității hotărârii CL prin care a fost validat mandatul lui Nicolae Țimurlea în locul lui Lihu, și revenirea ultimului în locul de consilier local. ,,Am fost acuzat ilegal de primar și de organizație că aș fi făcut proiecte de hotărâri în defavoarea partidului, lucru ce nu este real. Proiectele făcute de mine sunt unele pentru cetățenii comunei. Eu am propus să se realizeze o fabrică de procesare a laptelui în comună, un cabinet stomatologic, un sens giratoriu, două solarii și multe altele’’, a precizat, duminică, Iustin Lihu.La finalul acestei luni, în ședința de CL, primarul și secretarul sunt obligați să-l convoace în calitate de consilier pe Iustin Lihu din partea PNL. Acesta are deja două proiecte pregătite și depuse la primărie, unul privește micșorarea taxei la gunoi, de la 80 la 50 de lei, iar altul de acordare de prime în bani pentru femeile care aduc pe lume copii, pentru prima naștere 1000 de lei, pentru a doua 1500, iar de la a treia naștere 2000 de lei.
În atare condiții, Lihu va fi coleg cu inculpatul Romanescu Titu condamnat pe fond urmare a reclamației făcute de alesul îndepărtat ilegal din funcție în baza unor acuzații făcute de primarul Berlescu și organizația PNL Berlești.

Primarul și încă un consilier liberal, cu dosare penale
La adresa lui Romanescu Titu și a consilierului Lihu Teodor Florin, ambii liberali, există o plângere penală la Parchetul Târgu-Cărbunești prin care Iustin Lihu sesizează că cei doi nu au fost prezenți la ședințele pe comisii, deși secretarul i-a trecut prezenți, ei beneficiind de 200 de lei lunar indemnizație. Practic, cei doi au înșelat CL, creând un prejudiciu instituției publice, în timp ce secretarul ar fi comis abuz în serviciu.
O plângere s-a depus de Lihu și la adresa primarului PNL de Berlești, dosar aflat în cercetare la Poliția Stoina, pentru abuz în serviciu și însușirea unei funcții fără drept. Mai exact, edilul este acuzat că execută profesia de medic veterinar, deși nu are studii în domeniu. Acesta este, de fapt, tehnician însămânțător, spune Iustin Lihu.
PNL are 5 consilieri locali la Berlești, iar PSD tot 5.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here