Consecința plafonării plăților cash: Băncile cresc comisioanele

999
Guvernul a impus plafonarea plăților cash, iar băncile nu au stat mult pe gânduri. Mai multe bănci din România și-au informat deja clienții că au crescut comisioanele pentru retragerile de numerar sau pentru depunerile de numerar.

”Te informăm că de la 1 ianuarie 2024 comisioanele vor fi modificate pentru operațiunile de depunere de numerar la ghișee și pentru alte operațiuni”, arată mesajul unei dintre bănci.

Cei mai afectați de aceste măsuri sunt micii comercianți, în special cei din zona rurală. La magazinele mai mici încă se operează foarte mult cu bani cash, care seara trebuie depuși la bancă. Creșterea comisioanelor bancare îi va afecta foarte mult pe acești comercianți.

„Gândiți-vă că sunt peste 60.000 de mici comercianți, foarte mulți având magazine în zone rurale, unde plățile se fac exclusiv cash. Clienții vin și plătesc cu bani gheață, unii coboară din munte să-și facă aprovizionarea. Seara, proprietarul s-ar duce la cash and carry să-și refacă stocurile, dar acum ne-a coborât plafonul. Păi unde și cum să-mi urc eu bani pe card la ora aia ca să-mi plătesc marfa cu cardul?”, explică Feliciu Paraschiv, fondator al Paco Supermarkets și Vicepreşedinte Asociaţia Naţională a Comercianţilor Mici şi Mijlocii din România – ANCMMR, informează Hotnews.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here