Congresul PPE de la Bucureşti pregăteşte Diktatul de la Bruxelles?!

287

În miercurea debutului Congresului PPE de la Bucureşti, în organizarea PDL şi UDMR – colege cu popularii europeni -, USL va ţine capul de afiş al evenimentelor politice interne printr-o lansare a propriilor candidaţi pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. Atunci, când, votul poporului român ar putea recuceri suveranitatea pierdută prin amestecul liderilor europeni în desfăşurarea şi aprecierea rezultatelor referendumului din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui suspendat, Traian Băsescu.

Vanităţile, trufiile şi poftele de mărire ale popularilor din ARD(PDL, Forţa Civică şi alte firimituri) s-au mai tumefiat. Chiar radical. Fiind în cădere liberă. Încât lideri portocalii, precum Vasile Blaga şi Elena Udrea, îşi caută locşoare de recăpătare a calităţilor de parlamentari – aducătoare de imunităţi – prin provincie. Nici n-a apucat Nuţi Udrea să se prezinte prin Moldova de Nord că romaşcanii s-au şi revoltat de candidatura sa pe Colegiul 4, în locul romaşcanului Marius Neculai: „Nu trebuie s-o aducă pe aceea, gagica lui Băsescu. Să plece din localitate, să plece din ţară”. Ceva de genul scandărilor protestatarilor din Piaţa Prefecturii din Gorj, unde s-a scandat: „Ieşi din ţară, javră ordinară!” La adresa cui nu mai are rost să vă povestesc. Şi, uite-aşa, alde Barroso, Merkel şi Reding au sosit în ţara Guvernatorului pus de ei – Traian Băsescu. Madam Viviane Reding Băsescu s-a şi întâlnit, civilizat, cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea(PSD). Până la urmă s-or convinge că n-a fost nicio „lovitură de stat”, iar Palatul Poporului, fosta Casă a Poporului, construită chiar la ordinul lui Nicolae Ceauşescu nu-i o sperietoare. Ci doar una în care şi-au făcut de cap portocaliii lui Traian Băsescu, cu mult mai odios decât Împuşcatul regretat. În aceeaşi vreme, pe site-ul Vocei Rusiei s-a postat un amplu comentariu „Despre Tezaur, revizionism şi programul PPE”. Cu aluzii la anul 1944, la Stalin şi la Transilvania. La anularea Diktatului de la Viena, dar articolul primejdios din Vocea Rusiei evocă şi mişcările secesioniste din Scoţia, Catalunia şi zona Veneţiei. Despre participarea lui Traian Băsescu la Congresul PPE din Bucureşti, găzduit de PDL şi UDMR la Palatul Parlamentului – fix în epicentrul „loviturii de stat” – părerile sunt împărţite rău. Cică ar veni şi (ne)popularul maghiar Viktor Orban, premier şi şeful partidului extremist FIDESZ, amic de pahar şi nu numai al Guvernatorului. Cu care-ar mai bea câte-o pălincuţă prin codrii Harghitei şi Covasnei. De pildă, ofensivul prim ministru al României, Victor Ponta susţine limpede: „Băsescu încalcă din nou Constituţia participând în calitate de preşedinte al României la Congresul PPE, deşi şeful statului nu poate face politică şi, implicit, nu poate participa la manifestări ale unui partid politic. În schimb, căţelandrii MeReU şi Anca Boagiu latră la Ponta ca la Lună, sărind în apărarea Stăpânului. Ce este mai trist, revenind la poziţia Vocei Rusiei e că Programul PPE ar conţine pericolul Diktatului de la Bruxelles, ca un pericol real şi nu doar imaginat de duşmanii tradiţionali de la Răsărit. Iar românii s-ar impune a fi atenţi la prietenii portocalii ce ne-au invadat ţara pentru trei zile, ca şi la „pretinul” Viktor Orban şi la UDMR!
P.S. Acelaşi post de radio de la Moscova – Vocea Rusiei – mai anunţase, acum vreo două luni şi de existenţa unui aranjament între „pretinii” (ne)populari Traian Băsescu şi Viktor Orban de cedare a Transilvaniei. Nu doar a Ţinutului Secuiesc!
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here