CONFRUNTĂRI ÎN UCRAINA: Douăzeci de rebeli şi un poliţist au fost ucişi la Mariupol

340

Douăzeci de rebeli şi un poliţist au fost ucişi în confruntările care au avut loc vineri în oraşul portuar Mariupol din sud-estul Ucrainei, a anunţat ministrul de Interne Arsen Avakov.

Douăzeci de terorişti au fost ucişi, patru capturaţi. Mulţi dintre atacatori au dispărut în oraş şi şi-au abandonat armele. Pierderile noastre se ridică la un mort şi cinci răniţi. Pierderile forţelor armate sunt pe cale de a fi stabilite. Clădirea (poliţiei locale) este în flăcări”, a declarat el pe pagina sa de Facebook.

O grupare formată din 60 de „terorişti” înarmaţi cu mitraliere a încercat să preia controlul clădirii poliţiei. Forţele de ordine au primit întăriri şi a urmat o „adevărată luptă”, subliniază ministrul.

Potrivit corespondenţilor AFP la Mariupol (oraş cu 450.000 de locuitori), clădirea a fost distrusă parţial şi era în continuare în flăcări în cursul după-amiezii. Pompierii încercau să stingă incendiul.

Două cadavre în haine civile şi acoperite cu pături erau întinse pe jos în apropierea clădirii. „Au fost multe focuri de armă”, a declarat un bărbat, care s-a prezentat sub numele de Aleksandr. „Am urcat într-un taxi un tânăr rănit la cap, nu ştiu dacă a supravieţuit sau nu”, a declarat el pentru AFP.
MEDIAFAX

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here