Conform sondajului PSD, Următoarele alegeri înroşesc judeţul

182

ciurelConducerea PSD Gorj a făcut ieri publice în mod oficial rezultatele sondajului de opinie efectuat săptămânile trecute pe un eşantion de 1.200 de persoane din judeţ, iar cifrele arată clar că funcţiile de conducere din Consiliul Judeţean şi Primăria Târgu-Jiu vor fi asigurate în continuare de aceiaşi oameni.

Potrivit lui Ciprian Florescu, purtător de cuvânt al PSD Gorj, sondajul de opinie a fost făcut la comanda organizaţiei judeţene a PSD: „Se stabilise încă de la Centru ca în fiecare judeţ să existe în paralel comandate şi executate sondaje de opinie organizate de către organizaţiile judeţene ale PSD şi alianţei de centru dreapta. În ceea ce priveşte organizaţia de la Gorj, PSD a comandat acest sondaj, el a fost executat, datele au fost procesate. Am decis prezentarea acestui sondaj, pentru a îndepărta orice sentiment de frustrare din partea altor colegi din alte formaţiuni politice şi pentru a lămuri exact şi oficial poziţia electorală în care se regăseşte USL la nivelul judeţului Gorj. Menţionez că sondajul a fost executat de către Centrul de Studii şi Cercetări Infopolitic (CSCI)”.

USL la cârma Primăriei şi CJ

Laurenţiu Ciurel, vicepreşedintele PSD Gorj, spune că sondajul de la Gorj este unul mai deosebit deoarece candidatul cu care Uniunea Social-Liberală ar câştiga alegerile la Târgu-Jiu ar obţine 96% din voturi. „Într-o competiţie în care ar concura alături de Marcel Romanescu şi de Nicolae Daviţoiu, Florin Cârciumaru ar câştiga cu un scor zdrobitor alegerile locale. Acesta este cel mai mare procentaj din ţară în condiţiile în care 96% din respondenţi au declarat că ar vota candidatul USL. Având în vedere evoluţia scorului la ultimele alegeri, trendul a fost în permanenţă crescător, iar acum patru ani acelaşi candidat a obţinut 82%. Este singurul loc unde nu ne putem face probleme referitor la cine va câştiga Primăria Târgu-Jiu”, a declarat Ciurel. Conform sondajului PSD, pentru Consiliul Judeţean Gorj, de asemenea, USL a obţinut un scor mulţumitor de 69%, fiind în competiţie cu PDL care a obţinut la CJ 16%, PRM pe locul trei cu 4%, Partidul Poporului cu 3%, apoi un grup de partide cu 1% sau sub 1% Partidul Verde, Partidul Ecologist Român, Partidul Naţional Ţărănesc.

Călinoiu şi Cârciumaru, tot pe poziţii

Ca şi candidaţi pentru preşedinţia CJ, din partea USL un scor relativ bun îl are Ion Călinoiu, de 75%, urmat de Ion Ruşeţ (PDL) cu 14%, Cosmin Popescu cu 4%, iar pe locul patru se află Ion Răuţ. „Ca şi variantă, deşi clar candidatul USL va fi Ion Călinoiu, s-a introdus aici şi o variantă în care Călinoiu nu ar candida la preşedinţia CJ, şi un alt candidat din partea USL ar fi pus pe listă. E vorba de Dian Popescu, care, în acest caz ,ar câştiga circa 50% faţă de Ion Ruşeţ care ar avea 22%, iar pe locul trei s-ar afla Răuţ ca şi candidat independent. E un lucru îmbucurător că practic avem un vot politic de aproape 50% pe uniune”, a precizat vicepreşedintele PSD Gorj.

USL, 69% în Parlament

Ciurel a mai spus că ultima întrebare a sondajului a fost: „dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul României şi ar candida următoarele partide, cu ce reprezentanţi ai partidelor aţi vota”. „În urma răspunsurilor a reieşit că USL are 69%, PDL 16%, PRM 3%, Partidul Poporului 3%, şi restul cu 1% sau sub 1%. Acestea sunt datele sondajului care sunt şi certificate. Nu suntem euforici sau ne lăsăm purtaţi de val că acest 69% care este votul politic pe Parlament este de fapt situaţia de la momentul respectiv. Suntem conştienţi că mai este mai bine de un an şi jumătate până la alegeri şi în timpul acesta se pot întâmpla multe. Scopul acestei alianţe este să păstreze proporţiile scorului timp de un an şi jumătate, ceea ce este extrem de greu, deoarece suntem conştienţi de ce sume de bani vor fi aruncate în joc şi suntem convinşi că se va repeta împărţirea de pelerine, cizme, altfel de cadouri, iar în zonele rurale ştim că încă prinde”, a adăugat Laurenţiu Ciurel. Pesedistul spune că în ultimii ani, clar Gorjul a fost un judeţ roşu, şi dorinţa membrilor organizaţiei judeţene a PSD este ca Gorjul să devină un exportator de voturi în condiţiile în care PSD şi USL nu stau aşa de bine în alte judeţe, şi astfel să beneficieze de un surplus de voturi venit de la Gorj.

Izabella Plăstoi

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here