Conform instanţei – Işfan, inspector adjunct al IŞJ

490

isfanIon Işfan a câştigat în instanţă, la sfârşitul săptămânii trecute, repunerea sa pe postul de inspector adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj.

Chiar dacă sentinţa poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pesedistul susţine că reprezentanţii ISJ ar trebui să îl repună, în perioada aceasta, pe post. Inspectorul adjunct al instituţiei, Gheorghe Mitescu, spune însă exact contrariul.

Işfan a ocupat până în septembrie postul de inspector adjunct al IŞJ Gorj. În momentul în care a fost schimbat din funcţie, postul său fiind scos chiar din organigrama instituţiei, acesta s-a adresat instanţei de judecată considerând că a fost îndepărtat din funcţie în mod abuziv. Curtea de Apel Craiova i-a dat dreptate iar Işfan susţine că de vineri este inspector adjunct al IŞJ Gorj. Hotărârea poate fi atacată cu recurs, dar momentan nu s-a întâmplat asta. Cert este că până la hotărârea definitivă şi irevocabilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, ce au stabilit magistraţii din Bănie rămâne valabil.

,,M-am adresat ieri (n.r. luni) inspectorului şcolar general al Inspectoratului Şcolar Gorj, Iustin Paralescu, cu cererea de a fi repus pe funcţie conform hotărârii judecătoreşti a Curţii de Apel Craiova. (..) De vineri au sunt inspector şcolar adjunct al instituţiei”, a declarat Işfan care şi-a demonstrat spusele cu documentul eliberat de instanţa doljeană.

Mitescu dă vina pe Funeriu

Gheorghe Mitescu, ocupantul postului pe care şi l-a adjudecat acum Işfan, susţine că hotărârea, dar în special cererea adresată Ministerului Educaţiei, a fostului inspector adjunct al IŞJ Gorj, nu ar fi primit girul ministrului Funeriu. ,,Nu vreau să comentez cele declarate astăzi(n.r. ieri) de Ion Işfan, spun doar că la Inspectoratul Şcolar Gorj nu a ajuns nici un ordin ministerial de numire pe funcţia de inspector adjunct al IŞJ al reclamantului. Pot spune că dimpotrivă..”, a declarat, telefonic, Mitescu care a dat de înţeles că el îşi face probleme pentru funcţia sa. Până la rezolvarea situaţiei între părţi, momentat Inspectoratul Şcolar Gorj are doi inspectori adjuncţi care se văd, legal, pe această funcţie, deşi în organigrama instituţiei figurează doar un singur astfel de post.

A.Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here