Conflictul Hanu-Petrescu, nefinalizat

116

HANUPolemica iscată între conservatorul Ilie Petrescu şi primarul municipiului Motru, Dorin Hanu, este departe de finalizare. Asta deoarece acum Petrescu consideră că în spatele controlului de la UEF s-ar afla şi influenţa lui Hanu, în timp ce edilul local arată cu degetul spre fostul senator acuzându-l că nu a făcut nimic pentru localitate.

Motru s-a transformat, în ultimele zile, în câmp de bătălie pentru doi politicieni locali. Este vorba despre conservatorul Ilie Petrescu, şeful PC Gorj, fost lider al PRM, şi primarul localităţii, Dorin Hanu, vicepreşedinte PSD, şi el fost membru PRM. Ultimele atacuri au pornit însă de la Petrescu care, preocupat de întârzierea investiţiei de modernizare a pieţei din Motru, l-a atacat verbal pe edilul local Hanu, amintindu-i că nu şi-a respectat promisiunile din campania electorală. Primarul, la rândul său, i-a răspuns aducându-i şi el acuze lui Petrescu. ,,Probabil, pe unii îi încurc foarte mult, datorită realizărilor pe care le am în municipiul Motru. Sigur, eu nu vreau să comentez ce zice Petrescu. El şi-a făcut de petrecanie opt ani de zile prin Parlamentul României, nu a produs nimic pentru Motru şi nu am ce să comentez la acuzele date de acest individ”, a declarat Hanu.

Piaţa mai aşteaptă

În schimb, Petrescu, care a trebuit joi să facă faţă unei şedinţe comune a AGA şi a Consiliului de Administraţie al UEF Motru, unde este el director, a lăsat să se înţeleagă că această verificare i s-ar datora lui Hanu care ar fi informat presa eronat că unitatea pe care el o conduce ar fi în faliment. Hanu preferă să vorbească însă despre Motru şi nu despre conservatorul-şef. ,,În ce priveşte Motru, se munceşte în continuare. Noi suntem într-o criză financiară datorită SNLO, dar sperăm, după discuţiile avute la minister, şi după cele avute cu Burlan, că, în viitorul foarte apropiat, se va debloca această societate iar eu sunt convins că, după aceea, vom putea demara proiectele pe care le avem propuse pentru acest an”, a completat Hanu.

Conflictele dintre Hanu şi Petrescu au pornit acum doi ani după ce primarul a părăsit PRM-ul pentru PSD, iar Petrescu s-a înscris în PC Gorj.

A.Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here