Conflict între doi fraţi din Săcelu, pentru un gard

180

img038Doi fraţi din comuna Săcelu se ceartă, de mai bine de 5 ani, pentru cu un gard ridicat de unul dintre ei. Zidul pe care e construit gardul, spune Ion Cimpu, ar fi fost ridicat fără niciun fel de autorizaţie.

Ioan Cimpu, locuitor al satului Blahniţa de Sus, din comuna Săcelu, se ceartă de 5 ani de zile cu fratele său, Nicolae Cimpu, în legătură cu gardul ridicat de primul dintre fraţi, în 2004. Ioan Cimpu este foarte supărat pe fratele său, susţinând că acesta a profitat de lipsa sa din localitate pentru a ridica un gard ce îi încalcă proprietatea: „în anul 2004 am fost plecat la Bucureşti la spital timp de două săptămâni; când am venit acasă, fratele meu construise, împreună cu ginerele său, un gard la drum şi l-a suprapus pe gardul meu circa 20 de cm”.

Fără documente

Mai mult, Ioan Cimpu spune că respectivul gard ar fi fost ridicat fără niciun fel de autorizaţie. „L-a făcut şi fără acte, fără autorizaţie, a prins momentul că nu eram acasă. Când l-am întrebat de ce a suprapus pe gardul meu, a zis că aşa a venit raclu”, a declarat reclamantul. În conflictul dintre cei doi fraţi s-au implicat inclusiv preotul şi ţârcovnicul satului, ambii susţinând se pare orice ocazie că Nicolae Cimpu ar fi ridicat, legal, respectivul gard.

Nu vrea proces cu fratele său

Ioan Cimpu este supărat pentru că fratele său nu ar fi avut niciun fel de autorizaţie de construcţie pentru acel gard, dar că, aparent, nimeni nu este interesat de acest mic detaliu. Mai mult, Ioan Cimpu se plânge că atunci când a solicitat autorizaţia de construcţie pentru a ridica un gard, conform schiţei realizate de inginerul primăriei, ar fi primit autorizaţie de construcţie pentru o suprafaţă mai mică decât ar fi avut dreptul de fapt, lucru dovedit şi de o schiţă a terenului realizată în 2001 şi unde Ioan Cimpu apare ca fiind proprietarul unui teren cu deschidere la stradă de 21m, adică cu 50 de cm mai mult decât apare în schiţa realizată de inginerul primăriei. Ioan Cimpu spune că, deşi a fost sfătuit să apeleze la instanţa de judecată, nu ar dori să facă acest lucru, încă mai sperând la o rezolvare amiabilă a situaţiei: „nu am avut procese niciodată şi nu vreau să încep acum, mai ales cu fratele meu”.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here