Confesiunile lui Habitu din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova: “Nu sunt vinovat. Floarea este un escroc”

157

Mutat din arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie(IPJ) Gorj la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, după ce procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj i-au adus la cunoştinţă motivele începerii urmăririi penale şi apoi rechizitoriul, urmare a trimiterii sale în judecată în stare de arest preventiv, Doru Şerban zis Habitu, îşi face mea culpa de dincolo de gratii. Habitu, trimis în judecată pentru cinci capete de acuzare, evaziune fiscală, şantaj, spălare de bani, lipsire de libertate în mod ilegal şi cămătărie, se consideră astfel o victimă a afaceristului Dan Floarea dar chiar şi a anchetatorilor care i-au decis arestarea. Declaraţiile lui Habitu, făcute în scris şi transmise cotidianului Gorjeanul, întregesc astfel parţial şi tabloul dosarului în care a ajuns în arest şi primarul din Peştişani, Florin Pavel.

Habitu s-a hotărât să îşi spună, în scris, partea sa de adevăr în dosarul pentru care afaceristul Dan Floarea este urmărit penal iar primarul din Peştişani, Florin Pavel, este şi el arestat de o lună şi jumătate. Mutat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, din arestul IPJ Gorj, măsură absolut corectă şi legală, Habitu face declaraţii prin intermediul unei scrisori transmise cotidianului Gorjeanul, după ce recunoaşte că a citit declaraţiile lui Dan Floarea făcute la Parchetul Judeţean Gorj, în momentul în care afaceristului i s-a adus la cunoştinţă că este urmărit penal. “V-am scris acest memoriu căci am văzut un articol în ziarul Gorjeanul, care este corect, şi vă rog să îmi publicaţi şi mie acest memoriu ca să vadă toată lumea că nu eu sunt oaia neagră din Târgu-Jiu, iar acuzele care mi se aduc sunt acuze dirijate de escrocul de Floarea”, transmite Habitu, prin intermediul scrisorii în cauză, expeditorul transmiţând că se află la Penitenciarul Craiova. Încercând să verificăm dacă într-adevăr expeditorul scrisorii este Habitu, am luat legătură cu reprezentanţii IPJ Gorj, frapându-ne faptul că la expeditor, Doru Şerban trece faptul că adresa de unde ne-a scris era tocmai Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova. Purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Daniel Tică, confirmă însă, de altfel, faptul că Doru Şerban zis Habitu nu se mai află în arestul IPJ Gorj, cu explicaţia că arestatul în cauză poate fi transferat, conform procedurii, la închisoare chiar dacă nu a fost condamnat.
Am acceptat astfel, în aceste condiţii, să luăm în calcul declaraţiile lui Habitu, absente în spaţiul public, mai ales după arestarea acestuia.

“Dosar la comandă”?!
Încă de la începutul scrisorii, Doru Şerban explică astfel motivele pentru care s-a hotărât să vorbească, în acest mod, aducând însă acuze privind realizarea dosarului său ,,la comandă” de către Dan Floarea, cel căruia i-a dat bani cu camătă, de către Emil Moţa, procurorul de la Parchetul Judeţean Gorj care a instrumentat de altfel dosarul, şi de către Viorel Caragea, şeful IPJ Gorj, care în opinia lui Habitu l-ar proteja pe denunţătorul său. “Escrocul de Floarea Radu Dan are relaţii peste tot(Guvern, Procuratură, Poliţie). Nu ştiu sau nu ştiţi cei din mass-media de acest escroc care se dă victimă şi care zice că eu l-am şantajat să-mi dea o datorie de 25 de miliarde de lei, pe care am acte făcute între mine şi firmele sale”, transmite apoi Habitu, menţionând că l-ar fi împrumutat, cu această sumă, pe Floarea, în decurs de 3-4 ani. “Actele sunt făcute prin notariat şi prin avocata firmelor sale, Dragotescu Laura, acte făcute la comanda lui Floarea. Acest escroc a înşelat mai multe firme private şi persoane fizice cu peste 5 milioane de euro şi are la Finanţe de plată peste 35 de miliarde de lei. Deci cei de la Finanţe au dormit de l-au lăsat să ajungă să plătească această sumă? Finanţele au făcut controale când a vrut Floarea că avea relaţii escrocul”, completează, acid, semnatarul scrisorii.

Denunţ la SRI, împotriva lui Habitu
“Eu sunt învinuit că l-am şantajat să-mi dea banii. Să vă explic de ce acest şantaj. Escrocul când a văzut că nu mai are de unde să mi dea banii s-a dus la SRI şi a spus acolo că vrea să-i fie ascultate telefoanele, că este stresat de mine să-mi dea banii şi nu mai poate suporta presiunile făcute de mine. Dar când a luat banii atunci nu a făcut el presiuni asupra mea să îi dau?”, se întreabă, în scris, Habitu care subliniază că, din acel moment, ar fi început urmărirea sa şi a telefoanelor sale, fără ca Şerban să-şi dea seama de acest lucru. “Fără ca eu să îmi dau seama ce a urmărit escrocul l-am sunat de mai multe ori, pe cale amiabilă, şi i-am explicat întrebându-l ce are de gând cu banii. El a început să mă provoace la fel şi soţia lui, Manuela Floarea, care mi-a spus că ce bani am eu la ei că de fapt ei mi-au dat banii înapoi şi nu mai văd nimic de la ei. Atunci când am auzit că nu mai au nimic la mine(n.r. că familia Floarea nu îmi mai datorează nimic), provocându-mă, am început să folosesc cuvinte jignitoare asupra lor, căci doar eram nervos, şi nu erau nişte sume mici”, îşi completează declaraţiile Habitu. De altfel, un fragment din discuţiile telefonice purtate între Habitu şi soţii Floarea au fost făcute publice la un moment dat. Un fragment din discuţie îl puteţi citi în facsimil.

“Nu mi-au dat dublu înapoi”
“Mi-a dat vreo 16 miliarde şi i-am dat înapoi vreo 40”, spunea, spăşit, Floarea la Parchetul Judeţean Gorj, la începutul lunii iulie 2012. Habitu susţine însă altceva. “Să nu vă luaţi după ei că luam dobânzi şi mi-au dat dublu înapoi căci mint. Nu eram eu atât de nenorocit să-i mai cer dacă era aşa, căci eu aveam tot ce-mi trebuie. Şi dacă îmi dădea banii, cum spune el, de ce nu a spus să rupem actele pe care le aveam făcute cu el(n.r. Dan Floarea) sau de ce nu mi-a cerut un document scris în care să se vadă ne achitaserăm de datorii. Nu a fost nici ameninţat aşa cum spune el. Am avut nişte ieşiri nervoase la care tot eu mi-am cerut scuze că am greşit, faţă de el şi de soţia lui. Dar domnul procuror dă convorbirea telefonică unde mă învinuieşte, nu unde am şi eu dreptate”, spune apoi Habitu.

Plângere penală pentru Floarea
“Acest escroc(n.r. Floarea) l-a înşelat şi pe Măroiu Nicolae cu 23 de miliarde de lei şi acesta i-a făcut plângere penală pentru înşelăciune, dar văd că domnul procuror Moţa se ocupă de mine şi pe el îi lasă liber că zice că este bolnav şi aduce diferite acte medicale false şi zice că e bolnav şi nu poate fi arestat. Şi d-l Năstase Adrian este bolnav şi a fost arestat. Vă daţi seama ce relaţii are escrocul de este liber cu atâtea escrocherii făcute”, spune, în continuare, Habitu. De altfel, Floarea a declarat că deţine acte medicale deoarece are cancer de pancreas, acest lucru, adică starea sa de sănătate, fiind unicul motiv pentru care afaceristul nu a fost încarcerat. “Vedeţi cazul Peştişani unde eu l-am înştiinţat pe d-l procuror Moţa de escrocheriile făcute de Floarea acolo şi el ca să scape a spus că i-a dat mită primarului Pavel, ceea ce nu este adevărat, căci eu ştiu mai multe unde dă el mită. Nu acolo. La persoane mai mari(Guvern)”, transmite Doru Şerban.

Spălare de bani -Habitu spune nu
Habitu declară, de asemenea, că trimiterea sa în judecată pentru spălare de bani nu ar fi fondată. “Domnul procuror Moţa a făcut o adresă la Oficiul Naţional de Spălare a Banilor, la Bucureşti, şi a primit de acolo un răspuns cum că nu figurez în scriptele Oficiului. Deci nu este adevărat, dar domnul procuror mă acuză ca să fie dosarul mai greu, adică fapte de gravitate mare, ca să nu pot să fiu pus în libertate că este faptă grea. Chiar domnul procuror Moţa când mi-a prezentat rechizitoriul mi-a spus că această faptă o să o scoată, că a primit răspuns de la Bucureşti şi nu mai pot să fiu acuzat dar văd că nu s-a ţinut de cuvânt”, mai completează Habitu.

“Sechestrul, altă minciună a lui Floarea”
Potrivit lui Habitu, povestea spusă presei de Floarea, privind sechestrarea sa la domiciliul cămătarului ar fi fost amplu cusută cu aţă albă. Să ne reamintim însă ce spunea Floarea în iulie când povestea că Habitu l-ar fi sechestrat în casă: “mi-a dat nevastă-sa apă cu zahăr, mi-a pus tensiometrul că avea tensiometru acolo. S-a speriat, a deschis uşa, am chemat şoferul şi m-a luat şoferul de acolo”. Habitu are însă altă versiune a întâmplării şi vine chiar cu informaţii noi legate de cele petrecute atunci, completând cu multe amănunte astfel: “a venit(n.r. Floarea) la mine acasă să-i mai dau 20.000 de euro să plece în Germania la o clinică să se opereze la inimă. I-am spus că nu-i mai dau fără garanţie căci m-a înşelat destul. Atunci el mi-a spus că îmi lasă un Mecedes garanţie, în această sumă. Era ziua pe la ora 13.00. I-am spus să aducă maşina acum, dar el a spus că este ziuă şi îl văd vecinii, apoi a spus că o aduce şoferul lui seara pe la ora 20.00. Aşa am căzut de acord pentru seară. Am făcut cu el o chitanţă de mână, scrisă de el pentru că nu avea probleme. I-am dat banii după ce a făcut chitanţa căci maşina era în leasing şi nu vroiam să am probleme, adică să vină cei de la leasing să o ridice. După asta i-am spus să cheme şoferul să discutăm cum facem cu maşina să o aducă seara. Floarea l-a sunat pe şofer şi i-a spus să vină până la mine acasă să vorbim de maşină. Până să vină şoferul la mine, Floarea a cerut un pahar cu apă pentru că se simte puţin slăbit căci până atunci fumase 7-8 ţigări şi băuse două cafele mari, el care era bolnav cu inima şi avusese şi un preinfarct. Dar juca teatru că nu avea nimic. După 10-15 minute a venit şoferul lui, a intrat pe poarta care era deschisă şi apoi pe uşa de la casă care era la fel deschisă. Deci totul era deschis. Păi dacă îl sechestram mai lăsam eu uşile deschise sau îl mai lăsam eu să dea telefon după şofer să vină la mine? Acasă la mine era soţia mea, era băiatul meu şi un prieten ca martor. Eu nu aveam nicio putere să îl reţin deoarece aveam mâna stângă operată iar mâna dreaptă, luxată, de la un accident de maşină avut anterior. Deci îl ţineam cu picioarele”. Habitu explică apoi că a venit şoferul lui Floarea, el i-ar fi explicat ce să facă seara şi cum să aducă maşina fără să vadă vecinii afaceristului. “Au plecat împreună(n.r. Floarea şi şoferul lui), chiar eu i-am condus până la ieşirea din curte. Eu stau la 100 de metri de poliţia municipală. De ce nu s-a dus atunci, dacă a fost sechestrat, la poliţie căci avea martor şoferul. Dar el a plecat atunci la Tulcea să se refacă căci acolo avea o pensiune şi mai luase 20.000 de euro pentru distracţii”, a explicat Habitu. Într-adevăr Dan Floarea deţine o pensiune în Deltă, numită “Pescăruşul”.

Mercedes-ul adus de bunăvoie că îl lua leasingul
“Seara pe la ora 20.00 a venit şoferul şi a adus maşina şi a lăsat-o la mine în curte şi a plecat. Altă chestie pe care o putea face era să-mi facă un flagrant căci doar îl «sechestrasem» şi putea să vină la mine cu poliţia nu cu maşina. Deci vedeţi minciunile pe care Floarea la inventează şi mă bagă la puşcărie acest escroc notoriu. Eu sunt băgat la puşcărie pentru banii mei iar el care are fraude de 6 milioane de euro şi înşelăciuni cu statul este liber. Deci eu pentru banii mei fac puşcărie care nu am prejudiciat statul cu nimic”, completează Habitu. Interesant este însă că, în acest caz, cămătarul susţine că a fost înşelat chiar de Dan Floarea. “El mi-a dat maşina deoarece nu mai plătise la leasing ratele de doi ani de zile. Deci cei de la leasing veneau la mine să îmi ridice maşina căci şi d-l procuror Moţa la anchetă mi-a spus că de ce am fost atât de naiv de am procedat aşa deoarece pe Floarea îl căutau cei de la leasing de doi ani de zile ca să îi ridice maşina. Apoi au venit la mine(n.r. cei de la leasing) să le-o dau. Deci, vedeţi, escrocul, cu ce se ocupa iar el se dă victimă peste tot. Trageţi şi dumneavoastră concluziile care este sechestrul de persoană de care sunt acuzat”, afirmă, în scris, Habitu.

Evaziunea, explicată de Habitu
Doru Şerban are explicaţii şi pentru acuzaţia de evaziune pentru care a fost trimis în judecată de anchetatori. “Am luat nişte marfă de la o firmă iar această firmă nu a înregistrat marfa în contabilitate, ceea ce eu am făcut în firma mea. Deci eu eram în regulă iar cei de la Finanţe au spus că am luat TVA-ul ilegal. Păi eu sunt de vină că ăia nu au înregistrat facturile în firma lor iar eu am plătit apoi TVA-ul la stat 260.000 de lei. Deci pentru asta sunt învinuit cu evaziunea care nu mai este”, spune semnatarul scrisorii. “Vă rog să mai consemnaţi că acest escroc, Floarea, a făcut puşcărie prin anul 1992-1993, doi ani cu executare pentru luare de mită iar acum are dosar penal pentru dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu, alături de primarul Pavel”, a conchis Habitu. Acestea sunt singurele declaraţii făcute de Habitu după arestarea sa la decizia Curţii de Apel Craiova, şi după trimiterea sa în judecată. Semnatarul scrisorii, care se declară Doru Şerban zis Habitu, a transmis de altfel de bună voie aceste declaraţii şi a solicitat publicarea lor de către Gorjeanul. În ce priveşte semnatarul scrisorii, am încercat să aflăm dacă Habitu are posibilitatea să comunice în acest fel, noi ştiind, până ieri, că inculpatul se află în arestul IPJ Gorj. Reprezentanţii IPJ Gorj au menţionat însă că persoanele aflate în arest preventiv chiar şi în incinta unui penitenciar de maximă siguranţă, cum este cel de la Craiova, au posibilitatea, printre altele, şi dreptul de a scrie scrisori, conţinutul lor neputând fi viciat de reprezentanţii unităţii de detenţie. Pe 10 iulie Tribunalul Gorj stabileşte să menţină măsura arestării preventive pentru Doru Şerban zis Habitu, în dosarul privind spălarea de bani..
Anamaria Stoica
DORU ŞERBAN: Să nu-şi facă el probleme cu tot S.R.I.-ul lui şi cu toată poliţia lui. Mor cu el de gât să ştii şi tu de la mine. Mor cu el de gât.
MANUELA FLOAREA: Mori cu el de gât dar înainte trebuie să mă iei pe mine de gât.
DORU ŞERBAN: Să dea Dumnezău să-mi bag copiii în pământ dacă nu mor cu voi toţi f…. muma-n … cu, cu familia voastră de nu vă strâng de gât f… neamu-n gură. Păi v-am tot lăsat aşa, am zis că să discut pe cale amiabilă, da vă strâng de gât, jur pe copiii mei că vă strâng de gât pă amândoi. Păi tu crezi că mai scăpaţi voi mie, păi cum, mă duceţi pă mine la sapă de lemn? V-am dat bani, să-mi daţi banii! Am acte cu voi făcute! Deocamdată mă judec pă cale amiabilă şi după aia (n.l.-neinteligibil) văd eu ce fac. Păi cum îmi spui tu mie că, că nu-mi dă banii, auzi? Că, că, adică a dat banii pe la curve, le-a făcut case şi, şi eu care i-am dat bani îmi spune că nu mi-i dă, ă? … Alo! … Tu-ţi morţii în gât ai mă-tii!
FLOAREA RADU DAN: Auzi? Păi cât să-ţi mai dau mă? Câţi bani mai vrei de la mine acuma?
ŞERBAN DORU ARISTICĂ: Banii mei, mă care ai să mi-i dai.
FLOAREA RADU DAN: Deci 20 de miliarde, nu?
ŞERBAN DORU ARISTICĂ: Păi eu ştiu?Ăia sunt 250.000 de euro şi 10 miliarde, eu ţi i-am dat…
FLOAREA RADU DAN: Adică nu ţi-am dat niciodată nimic?
ŞERBAN DORU ARISTICĂ: Păi stai mă, da tu-mi socoteşti mie că deci mi-ai dat banii cu ţârâita.
FLOAREA RADU DAN: {n.l.-neinteligibil) 30 şi ceva de miliarde ce înseamnă?
ŞERBAN DORU ARISTICĂ: Păi stai aşa, deci mi-i-ai dat banii cu ţârâita. Cam aşa vine.
FLOAREA RADU DAN: Sunt cu ţârâita da-s 30 de miliarde, mai vrei …
ŞERBAN DORU ARISTICĂ: Păi stai aşa!
FLOAREA RADU DAN: 20 de miliarde
ŞERBAN DORU ARISTICĂ: Nu, nu. Dacă eu îţi dădeam banii ţie aşa trebuia să-mi spui, bă, fii atent că eu îţi dau banii da eu ţi-i dau înapoi cu ţârâita şi când facem socoteala …
FLOAREA RADU DAN: Bă eu mai am de un’ să-ţi dau şi cu aia gata.
ŞERBAN DORU ARISTICĂ: Cum?
FLOREA RADU DAN: Pentru că eu consider că ţi-am dat toţi banii.
ŞERBAN DORU ARISTICĂ: Aşa. .
FLOAREA RADU DAN: Toţi banii, mai mult şi jumate.
ŞERBAN DORU ARISTICĂ: Da de ce nu mi-ai spus când îmi dădeai banii, când îmi dădeai din bani de ce nu mi-ai spus bă fii atent că eu mă scad cu tine acum să ştii? De ce nu mi-ai spus (n.l.-neinteligibil)!
FLOAREA RADU DAN: (n.l-neinteligibil) Tu, aşa, gândind logic…
ŞERBAN DORU ARISTICĂ: Aşa
FLOAREA RADU DAN: Chiar mă joci în picioare şi sugi tot sângele din mine şi mă trimiţi …
ŞERBAN DORU ARISTICĂ: Aşa
FLOAREA RADU DAN: Din spital în spital şi tot tu eşti cel victimizat, tot tu te victimizezi.
ŞERBAN DORU ARISTICĂ: Şi tu pe mine unde m-ai trimes că şi eu-s tot din spital (n.l-neinteligibil).
FLOAREA RADU DAN: Păi eu ţi-am dorit să faci accident? Eu ţi-am dorit să… (…)
Fcsimil din discuţia telefonică dintre Doru Şerban(Habitu), Manuela Floarea şi Dan Radu Floarea, precizată în rechizitoriu

Pentru a vedea integral scrisoarea daţi clic pe poză

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here