Conferinţa ştiinţifică cu participare internaţională, la UCB

156

UCB 1Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, prin Facultatea de Inginerie găzduieşte cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei ştiinţifice cu participare internaţională. Evenimentul are loc în perioada 11-12 noiembrie 2011. Cu această ocazie se vor reuni la Târgu-Jiu cadre didactice din 11 universităţi din ţară dar şi specialişti cu preocupări în domeniul cercetării inginereşti din Ministerul Transporturilor, Institute de cercetare, Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, Agenţia de Protecţia Mediului Gorj, alte companii din ţară.

În perioada 11-12 noiembrie 2011, Facultatea de Inginerie din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu organizează Conferinţa ştiinţifică cu participare internaţională, ediţia a XVI-a, CONFERENG 2011. Această manifestare se desfăşoară sub egida Academiei de Ştiinţe Tehnice din România, reunind cadre didactice din 11 universităţi din ţară (Universitatea din Craiova, Universitatea “Politehnica” Bucureşti, Universitatea “Politehnica” Timişoara, Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Tehnică din Cluj, Universitatea de Petrol şi Gaze din Ploieşti, Universitatea din Petroşani, Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila Bucureşti), cadre didactice din universităţi din străinătate (Bulgaria, Grecia, Iraq, Franţa, Slovacia, India), dar şi specialişti cu preocupări în domeniul cercetării inginereşti din Ministerul Transporturilor, Institute de cercetare, Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, Agenţia de Protecţia Mediului Gorj, alte companii din ţară.

Ceremonia de deschidere a lucrărilor conferinţei va avea loc în data de 11.11.2011, ora 1000, în amfiteatrul 016 al Facultăţii de Inginerie, fiind marcată prin prezentarea unei comunicări cu o temă de mare actualitate: “Soluţii pentru reciclarea şi depozitarea deşeurilor industriale din judeţul Gorj”, autor dr. ing. Gheorghe Fometescu.

Forum de dezbatere ştiinţifică, la Inginerie

Plecând de la ideea unanim acceptată că cercetarea ştiinţifică are o importanţă vitală în dezvoltarea unei ţări, iar resursele financiare alocate pentru ştiinţă nu reprezintă o cheltuială sau o subvenţie, ci o investiţie, Facultatea de Inginerie găzduieşte acest forum de dezbatere ştiinţifică, având convingerea că în viitor factorii determinanţi în împărţirea ţărilor în bogate şi sărace, puternice sau slabe vor fi tot mai puţin cei legaţi de resursele naturale sau numărul populaţiei şi tot mai mult cei legaţi de pregătirea, instruirea şi profesionalismul cetăţenilor ţărilor respective, capacitatea lor de creaţie, descoperire şi dezvoltare. Potrivit reprezentanţilor UCB, organizarea Conferinţei ştiinţifice cu participare internaţională, CONFERENG 2011, se încadrează în obiectivul declarat al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, acela de creştere a vizibilităţii pe plan naţional şi internaţional.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here