Conferinţa Organizaţiei Judeţene PSD GORJ – Sub bagheta lui Victor Ponta

390

DSCN2849Din cei 612 activişti de partid delegaţi din partea organizaţiilor locale din toate localităţile Gorjului, în sală au fost prezenţi 595 de delegaţi.

Acest lucru a permis gorjenilor social-democraţi să-şi desfăşoare alegerile la care au participat cei 4 parlamentari şi Ion Preoteasa învingătorul lui Radu Berceanu la conducerea judeţului Gorj.

Victor Ponta preşedintele naţional a audiat alături de un prezidiu numeros prelegerea lui Florin Cârciumaru din care auditoriul a aflat cum a reuşit PSD Gorj să-i învingă pe liberali şi pe democrat-liberali în ultimii 5 ani. După aceea a venit rândul lui Ion Călinoiu care a avut cel mai lung expozeu de altfel şi singurul neîntrerup decât de aplauze, restul documentelor fiind scurtate la cererea lui Victor Ponta care a reglementat şi timpul luărilor de cuvânt. Victor Ponta a făcut acest lucru într-un mod surprinzător de agreabil pentru mulţime punctând de fiecare dată cu câte o glumă scurtările de rigoare. Intervenţia lui Ion Preoteasa a fost şi ea scurtă fapt care l-a DSCN2842făcut pe Victor Ponta să le promită gorjenilor că va aduce voturi şi din ardeal. Precizările lui Ion Călinoiu şi ale tuturor vorbitorilor s-au centrat pe politica distructivă produsă în Gorj de către echipa lui Manţog care este pila lui Videanu, iar Videanu este pila lui Băsescu. Acest lucru a fost certificat de la tribună de către un martor care încercând să ajute un prieten a aflat acele vorbe dintr-un telefon dat lui Blaga. Ponta a mai făcut un lucru surprinzător le-a promis gorjenilor că va pune această echipă să plătească pentru tot răul făcut Gorjului, acelaşi Victor Ponta a cerut sălii să ţină un moment de reculegere pentru bolnavul ucis de Manţog în accidentul de la Pieptani. În urma unor asemenea manevre discursurile şi-au pierdut din tensiune dar s-a reţinut nevoia întăririi relaţiilor de partid dintre eşaloanele organizaţiilor din Gorj, Toni Mihail Greblă vorbind despre managementul pentru viitoarele alegeri şi pentru dezvoltarea selectivă a partidului.

Cruciada primarilor

Primul dintre cei 26 de primari prezenţi la Motru la invitaţia lui Dorin Hanu a fost chiar iniţiatorul DSCN2855acestui demers, primarul motrean propunând un set de măsuri utile între care şi blocarea conturilor SNLO în Gorj deoarece toate primăriile afectate de activitatea acestui colos se află în colaps financiar întrucât SNLO nu a mai plătit din noiembrie anul trecut nici o datorie. Victor Ponta le-a oferit date în plus şi a confirmat că se strînge laţul împotriva echipei lui Manţog, o echipă responsabilă de dezastrul mineritului din Gorj.

Asocierea primarilor şi intrarea lor incorpore între cei 181 de membrii ai Consiliului Judeţean şi cei 63 de membrii ai Biroului Executiv nu au împiedicat alegerea liberă a alui Florin Cârciumaru în funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene a lui Ion Călinoiu în funcţia de preşedinte executiv însă a tulburat apele la alegerea vicepreşedinţilor organizaţiei judeţene a PSD nevoită să prelungească votul de la ora 15 până după orele 17 când cei 181 de membrii ai Consiliului Judeţean au trecut la alegere prin vot pe buletine a 15 din cei 23 de candidaţi înscrişi pe buletinele de vot. La ora redactării acestui material procesul era în curs de desfăşurare. Acţiunea primarilor a fost catalogată întâi ca un proces normal de participare la actul de decizie politică DSCN2862şi administrativă toţi primarii fiind interesaţi să-şi conserve mandatul şi să aibă acces direct la informaţiile politice; iar mai apoi ca o măsură asiguratorie a candidaturilor personale şi a protecţiei echipelor pe care le vor propune pentru alegerile din 2012. În mod cert niciun primar nu va putea face activitate politică în comuna unui coleg sau a unui adversar fără suspiciuni şi incidente ceea ce le va îngreuna nu numai activitatea din fieful propriu ci şi acumulările de imagine. În acelaşi timp anularea posturilor unor vicepreşedinţi tradiţionali sau dornici de muncă dintr-o echipă de nivel judeţean ar putea aduce prejudicii electorale mai târziu limitând activismul la care au fost abonate până acum personalităţile la vârf ale PSD. Unul dintre primari cel de la Baia de Fier, Constantin Mihuţescu a exprimat plastic victoria lui Traian Băsescu spunând că preşedintele a reuşit să îmbete naţiunea cu apă de ploaie păstrând wiskiul pentru el. Parabola a fost una dintre cele mai gustate de mulţimea din sală dar şi un prilej pentru Victor Ponta de a remarca faptul că rămâne un simplu membru de partid al organizaţiei din Gorj şi că îşi doreşte să sărbătorească toate vitoriile împreună cu gorjenii la casa Gănescu. Probabil că deznodământul alegerii vicepreşedinţilor va fi singurul moment tensionat din această conferinţă. Cârciumaru mulţumindu-le participanţilor pentru încredere şi asigurându-i de disponibilităţi de luptă politică şi de loialitate la fel ca şi Ion Călinoiu. Victor Ponta în schimb a remarcat în discursul lui Cârciumaru un moment în care acesta şi-a povestit registrul de adaptabilitate din urmă cu 5 ani ca să mai facă o glumă pe tema registrului său de adaptabilitate ca şi preşedinte de partid acum când trebuie să îi conducă pe Ion Iliescu, Adrian Năstase şi alţi grei ai partidului. Hotărât lucru. Victor Ponta este până acum cel mai inteligent lider politic al României. În plus manifestă o teatralitate aplecată spre detensionarea mulţimilor, dar şi un rang de diplomaţie rasată care îi va permite o ascensiune rapidă nu numai în lumea înaltă a politicii europene ci şi în sufletul şi conştiinţa poporului său.

Mulţi văd deja în el preşedintele care va scoate România din necazuri, unii dintre participanţi anticipând alegeri prezidenţiale 2011.

Constantin Bunilă

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here