Conferinţa „Fii voluntar – Arată că şi ţie îţi pasă”, la Târgu-Jiu

207

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Lt.col. Dumitru Petrescu” al judeţului Gorj şi Asociaţia de Întrajutorare „Sprijin pentru Salvatori”, în colaborare cu O.M.V. Petrom, organizează astăzi Conferinţa „Fii Voluntar – Arată că și ție îţi pasă”. Evenimentul se va desfăşura la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu, începând cu ora 09:00, şi îşi propune să informeze şi să responsabilizeze cetăţenii cu privire la importanţa şi nevoia implicării lor ca voluntari în serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă.

În anul 1985 Organizaţia Natiunilor Unite a declarat ziua de 5 decembrie – Ziua Internaţională a Voluntarilor, sărbătorită de atunci în întreaga lume. Ziua de 5 decembrie este sărbătorită în România începând cu anul 2000, când Pro Vobis, la vremea respectivă centru local de voluntariat, a organizat prima Gală judeţeană de decernare a premiilor pentru implicarea în comunitate, eveniment dedicat recunoaşterii voluntarilor şi celor care sprijină mişcarea de voluntariat în România.

poza 2Modelul s-a extins ulterior şi în alte localităţi din ţară unde există centre de voluntariat, în fiecare an organizându-se numeroase astfel de gale şi alte evenimente dedicate acestei zile şi voluntarilor din comunităţile respective. În fiecare an, evenimentul oferă ocazia organizaţiilor de voluntariat şi voluntarilor de a-şi face cunoscute acţiunile locale, naţionale şi internaţionale menite să contribuie la atingerea obiectivelor de dezvoltare ale mileniului. În acest context Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Lt.col. Dumitru Petrescu” al judeţului Gorj şi Asociaţia de Întrajutorare “Sprijin pentru Salvatori” în colaborare cu O.M.V. Petrom organizează astăzi Conferinţa „Fii Voluntar – Arată că și ție îţi pasă”. Evenimentul este o continuare a campaniei naţionale „Vreau Să Fiu Voluntar” şi îşi propune să informeze şi să responsabilizeze cetăţenii cu privire la importanţa şi nevoia implicării lor ca voluntari în serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă. Un alt deziderat îl reprezintă creşterea interesului autorităţilor publice locale pentru constituirea, dimensionarea şi dotarea reală şi corectă a structurilor serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here