Conferință de presă comună, la sediul Poliției Gorj: Anunțul făcut de șefii IPJ, IJJ și ISU Gorj

456

Reprezentanții IPJ Gorj au organizat, ieri dimineață, la sediul instituției, o conferință de presă susținută atât de inspectorul șef Decebal Drăghiea, cât și de reprezentanții Jandarmeriei și ai ISU Gorj. Tema a fost ”concursul de admitere în școlile Ministerului Afacerilor Interne”.
”Deficitul de personal, existent în prezent la nivelul MAI, a făcut ca principala măsură să fie creșterea cifrei de școlarizare în instituțiile de învățământ postliceal. Facem un apel față de toți cei interesați de o carieră în Ministerul Afacerilor Interne să se înscrie la concurs pe locurile puse la dispoziție, de fiecare dintre școlile de agenți și subofițeri ale MAI. În acest context, în perioada 13-21 ianuarie 2018 va avea loc un examen de admitere. În ceea ce privește numărul locurilor aprobate la școlile postliceale ale MAI sunt 1300 de locuri la Şcoala de Agenţi de Poliţie Vasile Lascăr Câmpina, din care 16 pentru rromi și 10 pentru alte minorități, 300 de locuri la Şcoala de Agenţi de Poliţie Septimiu Mureşan Cluj-Napoca, din care șase sunt locuri speciale pentru rromi și trei pentru minorități, 200 de locuri la Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră Avram Iancu, Oradea, din care cinci pentru rromi și trei pentru alte minorități. Cererile de înscriere a candidaților pentru concursul de admitere se vor primi până la data de 5.12.2017, la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Gorj”, a declarat Decebal Drăghiea, șeful IPJ Gorj, care a mai precizat că deficitul de personal la nivelul instituției este de aproximativ 20 la sută, gradul de ocupare fiind de 88% pentru agenți și 78% pentru ofițeri. Deocamdată, la sediul IPJ Gorj s-au prezentat 86 de persoane pentru a se înscrie la concursul de admitere în școlile Ministerului Afacerilor Interne.
”Deficitul la nivelul unității este mic, numeric-15 oameni. Deocamdată nu avem solicitări de trecere în rezervă cu drept de pensionare. Am avut un număr sub 10 oameni care au optat pentru trecerea în rezervă cu drept de pensie. Privind sondajele de natură sociologică, întocmite la nivelul ministerului pentru fiecare armă în parte, în scopul de a identifica motivele pentru care actualii elevi s-au îndreptat spre instituțiile de învățământ ale MAI, cea mai invocată a fost siguranța locului de muncă, urmând repere privind statutul social și pasiunea pentru profesia de polițist, jandarm”, a spus Eugen Țambrea, șeful IJJ Gorj.
”În cadrul acestei sesiuni de admitere, organizată de către Ministerul de Interne, în luna ianuarie 2018, pentru Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă Pavel Zăgănescu, Boldești, au fost repartizate un număr de 300 de locuri, dintre care 250 pentru subofițeri de pompieri și Protecție Civilă și 25 de locuri pentru maiștrii militari, exclusiv pentru bărbați. Cei interesați pentru a urma o carieră în această frumoasă meserie, dar extrem de dificilă, de salvator profesionist, trebuie să știe că a fi pompier militar nu reprezintă un simplu loc de muncă. Este locul în care pregătirile profesionale și fizice se fructifică în cea mai nobilă misiune, aceea de a salva vieți și bunuri”, a declarat, la rândul său, Augustin Malacu, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj.
Probele pe care le vor susține candidații, tematica și bibliografia vor fi afișate în perioada următoare atât pe site, cât și pe pagina de facebook a IGPR.
Ultima admitere la școlile de agenți de poliție a avut loc în luna septembrie a acestui an. Probele de concurs au fost proba medicală, proba fizică și testul scris.
Pentru a participa la concurs, candidații trebuie să aibă vârsta de minim 18 ani împliniți sau să îi împlinească în cursul anului în care participă la concurs, 2018. Pentru candidații înscriși pentru locurile de jandarmi sau pompieri, vârsta maximă admisă este de 27 de ani. Pentru candidații la școlile de agenți de poliție, nu este impusă o limită maximă de vârstă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.