Conferinţă de bilanţ, la Consiliul Judeţean Gorj

278

calinoiuÎnainte de venirea sărbătorilor de iarnă, autorităţile judeţene, în speţă Consiliul Judeţean Gorj, au dorit să încheie anul printr-o conferinţă de presă festivă, în care au fost enumerate câteva dintre activităţile desfăşurate de-a lungul anului 2011, precum şi obiectivele pentru anul următor.

Ion Călinoiu, preşedintele CJ Gorj s-a declarat mulţumit de anul 2011 şi de faptul că prin intermediul mass-mediei a asigurat transparenţa instituţiei. „Ceea ce am făcut în acest an, am făcut bine, deşi întotdeauna e loc de mai bine. Într-un an de criză financiară, nu putea ca aceasta să nu se reflecte şi în activitatea noastră, iar cel mai greu lucru pe care am încercat să-l depăşim a fost de a asigura finanţări în condiţii de austeritate. Din bugetul propriu al judeţului, s-au făcut investiţii în asistenţa socială, sănătate, infrastructură, promovarea turismului, cultură. Aceste investiţii înseamnă colindatoriproiecte de peste 60 de milioane de euro în derulare, iar până acum am accesat 25 de milioane de euro. De asemenea, tot în acest an am fost receptivi la ceea ce înseamnă proiecte cu finanţare externă în cadre asociative, precum proiectele de la Rânca, ori reţeaua de salubrizare, dar şi modernizările pe linia apă-canalizare”, a declarat şeful judeţului.

2012, an mai greu

Cu privire la venirea noului an, Călinoiu a spus că se pregăteşte în mod serios pentru întâmpinarea sa şi că va fi un an mult mai greu, în care CJ şi primăriile trebuie să se concentreze pe accesarea de noi fonduri europene. Preşedintele CJ Gorj a amintit faptul că în acest an au fost discuţii la repartizarea sumelor către bugetele locale: “Au fost multe nemulţumiri şi fonduri insuficiente. Bani mai mulţi s-au dus către localităţile ce au avut în derulare proiecte cu finanţare externă şi pe care noi nu ne-am dorit să le blocăm. Ne aşteptăm şi la interpretări subiective de repartizarea a sumelor în 2012, dar noi vom face în deplină transparenţă tot ceea ce este necesar ca judeţul să răspundă nevoilor cetăţenilor”. La finalul conferinţei, preşedintele CJ, alături de vicepreşedintele Radu Angheloiu şi de reprezentanţii mass-mediei, au fost colindaţi de un grup de colindători ai Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu, iar mai apoi au ciocnit un pahar de şampanie cu jurnaliştii şi au făcut urări de bine pentru Crăciun şi Anul Nou.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here