CONFERENG 2013, un succes al Facultăţii de Inginerie

199

Facultatea de Inginerie din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu în parteneriat cu Academia de Ştiinţe Tehnice din România a organizat, în perioada 08-09 noiembrie 2013, ediţia a XVIII-a a Conferinţei ştiinţifice cu participare internaţională „CONFERENG 2013 – Inovarea academică şi Dezvoltarea economică – o abordare provocatoare”. Manifestările derulate cu această ocazie au fost un real succes.

Ceremonia de deschidere a Conferinţei ştiinţifice cu participare internaţională „CONFERENG 2013 – Inovarea academică şi Dezvoltarea economică – o abordare provocatoare” a avut loc vineri, 08 noiembrie 2013, ora 09:30, în Amfiteatrul A 016 din incinta Facultăţii de Inginerie Târgu-Jiu. De la ora 11:00, Conferinţa s-a desfăşurat în şase secţiuni astfel: Mecanică aplicată, rezistenţa materialelor, organe de maşini; Tehnologii de inginerie mecanică; Energie şi inginerie electrică; Sistem de control, electronică, tehnologia informaţiei, matematică; Ingineria mediului; Inginerie economică. „Conferinţa din acest a găzduit şi două workshop-uri organizate în cadrul Proiectului Noi materiale de construcţii obţinute prin reciclarea eco-sustenabilă a deşeurilor industriale, EcoWASTES (LIFE10 ENV/RO/729), proiect coordonat de Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu în parteneriat cu SC Complexul Energetic Oltenia SA, Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj şi care se derulează în perioada 01 Septembrie 2011- 31 August 2014: Workshop I – „De la Deşeuri la Produse – concepte inovatoare de valorificare a cenuşii termocentralelor”; Workshop II – „De la Deşeuri la Produse – concepte inovatoare de valorificare a şlamurilor de foraj petrolier şi a zgurii metalurgice”, au precizat organizatorii conferinţei.
Manifestările organizate în cadrul CONFERENG 2013 au continuat sâmbătă, 09.11.2013, de la ora 10:00 cu vizitarea zonelor industriale: Rovinari, Turceni, Ţicleni. Au răspuns prezent la invitaţia organizatorilor reprezentanţi ai marilor companii industriale generatoare de deşeuri din sectorul energetic, petrolier, metalurgic, ai companiilor care activează în domeniul construcţiilor sau în domeniul fabricării materialelor pentru construcţii, precum şi reprezentanţi ai Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, ai autorităţilor locale din Gorj, ai agenţiilor de protecţia mediului din ţară. „Acest forum de dezbatere ştiinţifică este destinat să creeze un mediu adecvat pentru prezentarea preocupărilor şi realizărilor cu caracter de cercetare ştiinţifică în următoarele domenii: inginerie a sistemelor, inginerie industrială, inginerie de mediu, energie şi inginerie electrică, inginerie economică, matematici aplicate”, a menţionat Andreea Văduva, purtătorul de cuvânt al UCB Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here