Conexiuni paradoxale: Băsescu-PDL, PDL-Băsescu

250

basescuNe conduc dictatori care şi-au însuşit fraudulos şi la vedere, drepturi, călcând tiranic Constituţia. Traian Băsescu se vrea stăpânitorul absolut al României. Acest despot conduce arbitrar, prin oprimare şi teroare, samavolnic şi inhibând în mod absent gândirea, sentimentele şi voinţa de progres şi prosperitate a răbdătorului nostru popor. Insolitul vaporean nu are scrupule.

Acest individ paradoxal se înşurubează, în toate câte le rosteşte, promite şi înfăptuieşte, în jurul contradicţiilor demente, absurde, mincinoase şi bizare. Sunt paradoxale conexiunile acestui vântură-ţară cu liderii PDL şi cu Bercea Mondialu, cu legile României şi cu statul de drept. Mergi cu trenul ori simplu pieton şi auzi: “Arză-l-ar focu cu Udrea lui cu tot!”,”Ăsta-i preşedinte?!” Lesne de înţeles: acest derbedeu a fost dintotdeauna demn de Bercea Mondialul.

Scandalul vameşilor, poliţiştilor de frontieră şi “civililor” arestaţi pentru contrabandă, şpagă, mită, favorizarea infractorului etc. prezintă trei componente.

Cea dintâi era destinată de Zeus-Băse Uniunii Europene, pentru a convinge Franţa, Germania şi alte state că suntem pregătiţi “tehnic” şi că, deopotrivă, avem “succesuri” (agramata EBA rămâne în istorie ca un geniu tâmpit) în combaterea corupţiei la frontiere. Praf în ochi! În ochii românilor îmbătaţi de “patriotism” şi fericiţi, nevoie mare, că insolitul Zeus “le-a zis-o.” De fapt, înainte de a intra în Spaţiul Schengen, România trebuia să-şi rezolve problemele vizate de Mecanismul de Cooperare şi Verificare pe Justiţie – şi abia apoi să ajungă la îndeplinirea exigenţelor “tehnice.” Ar trebui să fim naivi ca să credem că partenerii noştri occidentali nu cunoşteau situaţia reală: au şi ei “servicii” ca să verifice vămile şi corupţia, şi combinaţia dubioasă, murdară dintre politicieni, şperţari, procurori şi judecători. De fapt, insolentul Zeus, tot mai buimac, tot mai incapabil să ţină cont azi de ceea ce a afirmat ieri, a mărturisit indirect că i-a minţit pe cei din UE, întrucât de situaţia reală de la vămi ştia, pe baza unui raport al SRI, încă din vară, când s-a decis în CSAT ce anume măsuri urmează a se lua. Şi nici nu putem fi siguri că aceste măsuri-descinderea cu sute de poliţişti la vămi – s-ar fi luat dacă n-ar fi existat celelalte două componente de “operaţiuni.”

A doua este starea catastrofală a încrederii populaţiei în tătucul naţiunii, Zeus-Băse. După ce a impus guvernului marionetă condus de Bulă-Boc o serie de politici catastrofale, în urma cărora chiar credibilitatea sa a fost definitiv demolată, ineptul vaporean avea nevoie de o acţiune spectaculoasă, care să-i cârpească imaginea de străduitor mincinos şi pretins-incoruptibil împotriva şpăgii, mitei şi ciubucului-şi anume, o acţiune care să lovească chiar împotriva unora din partidul său, ca să fim siguri că Zeus-Băse e “corect.” Ceea ce nu era o problemă pentru calpuzanul farsor: i se cunoaşte caracterul imund, capacitatea ipocrită de a călca peste cadavre pentru a-şi asigura puterea şi spori averea.

A treia componentă priveşte, însă, mai de substanţă şi profunzime relaţia sa cu obedienţii şi propriul partid. Vaporeanul a observat că o bună parte dintre cei pe care i-a condus tiranic s-au săturat şi le este greaţă de el şi sfruntatele lui minciuni de mahala. Marinarul acesta frivol nu mai constituie o garanţie pentru propăşirea intereselor de înavuţire a corifeilor PDL de la vârf şi din teritoriu. Asta pentru că dictatorul Zeus nu mai poate candida la preşedinţie pentru a treia oară, dar şi pentru că-şi dacă ar rezista unei a doua încercări de mazilire din partea Opoziţiei şi blestemelor poporului român batjocorit de netrebnic-nu mai are suflu pentru a mai mobiliza alegătorii pentru partid.

De fapt, aici e problema problemelor: după ce Băsescu s-a folosit de partid şi după ce partidul s-a folosit de Zeus-Băse urmează ca pedeliştii să se descurce pe cont propriu. Desigur, Zeus se arată stupefiat de faptul că parlamentarii PDL au refuzat să-i dea ascultare şi în cazul credulei Ridzi, şi în cazul, recent, al parşivului Păsat, doi parlamentari pe care-i cere Justiţia.

De fapt, vaporeanul a pierdut trenul: intervenţia lui (inclusiv în cazul Roberta Anastase-Pristanda) ar fi trebuit făcută la timp, adică atunci când numele său nu mai conta pentru o parte din electorat.

Acum principalii lideri ai PDL au deja propriile proiecte-fără calpuzanul Zeus, în cazul celor mai “grei” din PDL. Iar încercarea marinarului de a împinge în faţă „sângele proaspăt”, fie acesta de Pleşcoi, tânăra gardă de „intelectuali” necorupţi şi reformatori etc. nu are şanse. (Cred că trebuie apelat la tanti Plăcintă şi la bazaconia de fiu cu care a optimizat viaţa românilor, la M. Hoară, Ioan Oltean ş.a. corifei care se bălăcesc în neghiobie calpă.)

În acest context şubred, operaţiunea „Vămile” îi vizează, evident, pe câţiva dintre adversarii făţiş ori mai ascunşi ai neisprăvitului vaporean, în frunte cu Vasile Blaga.

Pentru mine, cetăţean de rând fără ambiţii de şpăgar, care aplaud orice încercare de combatere a corupţiei, indiferent de la cine vine, se ridică o simplă întrebare: se va ajunge până „sus”, până la Traian Băsescu şi ciracii lui?!

Există suficiente motive care să mă convingă că-indiferent ce spune Zeus-Băse la televizor – nu se va ajunge până „sus”, întrucât o parte din banii proveniţi din mită şi contrabandă-din marea contrabandă, mai ales, nu atât din cea cu ţigări strecurate cu sacoşa, ci cea cu vapoare, armament şi altele asemenea s-a înfruptat chiar Traian Băsescu şi coteria îmbuibată. Vaporeanul, care din greşeală ocupă jeţul de la Cotroceni, ar putea contesta o asemenea evidenţă, spunând că nu sunt atât de inocenţi încât să nu –şi fi luat precauţiile de rigoare.

Operaţiunea a început jigodios, de la „pionii” de la vămi, în loc să înceapă cu capii acestei mafii: cu „monitorizarea” acestora ar fi trebuit să se înceapă. Ne putem aştepta ca dosarele să fi fost prost instrumentate, să apară vicii de procedură, dovezi neconcludente etc, astfel încât să fie puşi la stâlpul infamiei doar pionii, în folosul reginei şi regelui neprihăniţi-, vezi doamne.

Apropo de Schengen: dacă operaţiunea de la vămi va continua şi vor fi arestaţi în continuare câteva sute de vameşi şi poliţişti, eventual şi regina şi regele de frontieră, cine va rămâne acolo, ca să folosească „tehnica”?!

Suntem martorii unor conexiuni, prin definiţie, băsesciene: Băsescu-contra PDL, PDL-contra Băsescu. Acest individ, găunos mintal, ne-a târât într-o cloacă plină cu dejecţii. Traian Băsescu şi a lui camarilă nu au nimic sfânt. Tragedia poporului român se întinde ca o dobândă, ca pecinginea.

Prof. univ. dr. Grigore Drondoe

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here