Conectaţi la meciul cu Maccabi! Grigoraş: “Nu avem ce pierde”

215

După succesul din prima etapă, pandurii se gândesc deja la încleştarea europeană cu Maccabi Tel Aviv.
Meciul din turul 3 preliminar al Europa League îşi va consuma prima manşă tot la Severin. Partida este programată joi, 28 iulie, returul urmând a se disputa pe 4 august în Israel.
Maccabi a trecut cu emoţii de formaţia kazahă Kairat Almaty după 1-1 în deplasare şi 2-1 pe teren propriu.
Adversarul Pandurilor este cel mai titrat club din istoria Israelului, cu 21 de titluri, ultimele trei, consecutive, cucerite în 2013, 2014 şi 2015. În sezonul precedent, trupa din Tel Aviv a jucat în grupele Ligii Campionilor, însă nu a adunat niciun punct în grupa cu Chelsea, Dinamo Kiev şi Porto.
Antrenorul Petre Grigoraş a declarat că astfel de dueluri sunt speciale pentru formaţia gorjeană, care a mai simţit într-un singur sezon gustul competiţiilor europene: “În astfel de meciuri trebuie să te motivezi singur, pentru că nu joci în fiecare an. Noi nu suntem Real Madrid sau Barcelona să fim învăţaţi cu astfel de meciuri. E o şansă pentru fiecare de a vedea ce înseamnă Europa. Întâlnim un adversar cotat mai bine ca noi, este clar. Un adversar cu jucători foarte valoroşi. Joi, nu avem ce pierde, avem numai de câştigat, trebuie să avem dezinvoltură”. Tehnicianul Pandurilor a precizat că programul echipei sale va suferi modificări din cauza numărului mare de jocuri ce urmează: “O să avem o perioadă de vreo două-trei săptămâni în care baza va fi jocul şi refacerea, nu antrenamentele. Vom juca din trei în trei zile, vom avea nevoie de absolut toţi jucătorii din lot. Sperăm să fie sănătoşi şi eu să fiu inspirat să-i aleg pe cei mai în formă”.

Narcis Răducan : “E o încercare la nivelul clubului”
Situaţia financiară este în continuare apăsătoare pentru clubul din Tg-Jiu. Preşedintele Narcis Răducan ştie că accederea în grupele Europa League ar fi o gură mare de oxigen, dar este conştient de dificultatea duelurilor internaţionale: “Nu este simplu deloc. Adversarul este mai puternic, într-adevăr dacă îl punem alături de Spartak Moscova sau Celtic suntem norocoşi, dar nu cred că se poate numi noroc când adversarul are jucători care au jucat la cel mai înalt nivel, dar ne vom bate. Primul meci este acasă şi aşteptăm tot oraşul (Severin), toţi gorjenii, să ne sprijine pentru că avem nevoie de ajutorul lor. Toată lumea din momentul acesta se va capacita pe această dublă. E o încercare la nivelul clubului, nu este simplu deloc, vorbim de o cu totul altă situaţie faţă de echipa de acum 3 ani, când lucrurile mergeau mult mai bine cel puţin din punct de vedere financiar. Consider că prin aceste evoluţii îi vom atrage din nou pe cei care ne-au susţinut şi vom fi steagul Olteniei în Cupele Europene”.
Răducan este satisfăcut că oamenii de gol ai Pandurilor, Herea şi Hora, au găsit ţinta chiar din prima rundă şi speră ca acest lucru să fie un avantaj în meciurile cu israelienii: “Este extrem de important în perspectiva jocului de joi cu Maccabi. Mă bucur mult pentru Herea pentru că a marcat şi este nou. Şi «Horică» a marcat. Nu este uşor pentru un golgheter al campionatului, după ce se tot vehiculează în presă plecarea lui, să se remotiveze şi să fie la acelaşi nivel”.
Întors în Liga I cu gol, mijlocaşul Pandurilor, Ovidiu Herea, se aşteaptă la un prim meci dificil la Severin. Experimentatul fotbalist al gorjenilor a declarat că elevii lui Grigoraş vor face vizionări pentru a-şi cunoaşte mai bine adversarul de joi. “Mă bucur foarte mult că am reuşit să înscriu. Ne doream foarte mult să plecăm la drum cu o victorie. Cu siguranţă că o să fie un meci greu, întâlnim o echipă foarte puternică, nu am avut timp să-i studiem până acum, dar în perioada asta, 4-5 zile cât avem până la meci, cu siguranţă o să-i vizionăm”, a spus Herea.
Golgheterul din sezonul trecut, Ioan Hora, a subliniat că succesul din debutul campionatului a sporit încrederea în vestiar: “Această victorie ne dă și moralul să fim pozitivi pentru acel meci și sperăm într-o calificare”.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here