Conducerea SJU Gorj face lumină în cazul deceselor din ultima lună

447

În ultimele săptămâni, mai mulţi pacienţi, majoritatea vârstnici, au decedat pe paturile Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, ca urmare a unor grave infecţii respiratorii, asociate cu alte comorbidităţi. Ieri, conducerea unităţii spitaliceşti a prezentat detaliat cauzele care au dus la decesul acestor persoane.

Două decese au survenit în ultima lună, la SJU Târgu Jiu, ca urmare a contactării virusului gripal A-H1, cazuri confirmate de Direcţia de Sănătate Publică Gorj. De asemenea, în aceeaşi perioadă, alte persoane şi-au pierdut viaţa în unitatea spitalicească de la Târgu-Jiu, ca urmare a unor grave infecţii de natură respiratorie, asociate cu o serie de alte afecţiuni ale acestor oameni.
Directorul medical al SJU Târgu-Jiu, Costinel Popescu, a prezentat, ieri, situaţia tuturor deceselor înregistrate, precum şi cauzele care au dus la pierderea de vieţi omeneşti. „Toţi bolnavii ce s-au prezentat la unitatea noastră şi au decedat, au avut anumite particularităţi: comorbidităţi asociate, vârstă înaintată, în general cazuri cu imunitate deficitară. Primul bolnav, C.C., în vârstă de 78 de ani, era un caz social, s-a prezentat în unitatea noastră cu o detresă respiratorie şi a fost internat direct în secţia ATI. Acesta a decedat cu diagnosticul de insuficienţă respiratorie acută, insuficienţă organică funcţională multiplă, peste care s-a suprapus şi virusul gripal. Cel de-al doilea caz, Cojan Maria, 88 de ani, precum şi alţi doi bolnavi ulterior decedaţi, erau instituţionalizaţi la căminele de bătrâni din Corneşti şi Suseni. Cei trei prezentau insuficienţă respiratorie cronică, bronhopatii, iar unul dintre pacienţi avea un neoplasm vezical. În toate aceste cazuri, s-a făcut tot ce era posibil pentru ca pacienţii să nu aibă această evoluţie. Un alt caz este un bărbat în vârstă de 36 de ani, recent întors din Germania, neasigurat. Acesta a prezentat primele simptome cu trei săptămâni înainte de a se prezenta în unitatea noastră. A fost văzut iniţial de medicul de familie şi la două centre de permanenţă. Când a ajuns la noi, a insistat să nu fie internat, însă medicul de gardă a decis reţinerea acestuia în unitatea noastră. Bărbatul avea o stare de evoluţie foarte avansată a bolii, deja avea insuficienţă respiratorie, insuficienţă hepatică, insuficienţă renală, mai precis era vorba de o insuficienţă organică multiplă. Ulterior, el a fost transferat la secţia ATI. La necropsie, în cazul acestui pacient, s-a evidenţiat sindromul de insuficienţă organică multiplă, s-au evidenţiat modificări morfologice ce au dus la suspicionarea unei afecţiuni neoplazice, mai precis a unui cancer pulmonar cu celule mici”, a declarat directorul medical al SJU Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here