Conducerea PSD Gorj, apreciată pentru atitudinea culturală

340

Mai mulţi profesori din municipiul Motru, prezenţi la deschiderea anului şcolar, au fost plăcut surprinşi de discursul foarte scurt şi concis al primarului Dorin Hanu. Unii dintre ei apreciază faptul că apropierea de şcoală a tuturor liderilor social-democraţi din Gorj este un factor benefic pentru păstrarea competitivităţii elevilor din judeţ în abordarea studiilor universitare de pe criterii de valoare.

Totodată ei au remarcat prezenţa lui Florin Cârciumaru, a lui Ion Călinoiu şi a altor lideri, precum Vasile Râbu, Toni Mihail Greblă, Radu Teodorescu, Ciprian Florescu şi alţii la toate manifestările cultural sportive din judeţ, acolo unde se comportă cu o modestie remarcabilă tocmai pentru a pune în valoare toate reperele culturale din Gorj.

Presiuni bugetare

Unul dintre dascălii autori de carte, traduşi şi publicaţi în toată Europa şi în lume, ne-a declarat, sub protecţia anonimatului următoarele: „I-am văzut pe Florin Cârciumaru şi pe Ion Călinoiu la nedei, la bâlciuri, la spectacole şi chiar la nunţi şi la botezuri. Pe toate părţile pe unde au fost, au lăsat impresia unor oameni de mare rafinament, dar ei sunt priviţi în primul rând ca oameni politici şi multă lume amestecă politica cu omenia. Eu nu suport să vad cum oameni de mare caracter sunt apreciaţi negativ de adversarii politici, la scenă deschisă doar pentru consolidarea unei puteri trecătoare. Veţi vedea în 2012 că poporul îi va alege din nou pe cei care ştiu să vină în mijlocul mulţimilor ca nişte oameni obişnuiţi”. Din păcate austerităţile bugetare nu le mai lasă loc de întors nici celor care simpatizează şi susţin cultura şi acest lucru se poate vedea în bugetul caselor de cultură, al Ansamblului Doina Gorjului, sau al Teatrului ,,Elvira Godeanu”, unde bună-voinţa conducătorilor din Gorj se evaporă în faţa presiunilor bugetare naţionale.

Constantin Bunilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here