Conducerea Primăriei Târgu-Jiu, contribuţie pentru „Cuminţenia Pământului”

298

Primarul Municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, împreună cu cei doi viceprimari, Aurel Popescu şi Adrian Tudor, au fost primii ce au achiziţionat, ieri, una dintre lucrările realizate de artiştii gorjeni, membri ai Uniunii Artiştilor Plastici din România Târgu-Jiu.

Filiala de la Târgu-Jiu a UAP a organizat o expoziţie de pictură, sculptură şi grafică pentru strângerea de fonduri necesare subscripţiei publice organizată de Guvernul României în vederea achiziţionării lucrării „Cuminţenia Pământului”, operă realizată de marele sculptor Constantin Brâncuşi. 18 artişti şi-au expus lucrările în cadrul expoziţiei ce s-a desfăşurat ieri, la sediul UAP Târgu-Jiu.
Cei trei capi ai Primăriei Târgu-Jiu şi-au dat mâna şi au achiziţionat o lucrare a artistului Dragoş Trăistaru. „Vreau să-i felicit pe artiştii noştri şi modul de gândire visavis de această faimoasă operă <<Cuminţenia Pământului>>, pentru că dau dovadă încă o dată de mare determinare şi mare aplecare asupra strângerii de fonduri necesare achiziţionării în perioada imediat următoare a operei. Pentru noi a fost deja o temă pe care am mai discutat-o. În cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu s-a făcut şi o chetă pentru achiziţia operei, iar acum cu ocazia acestui eveniment organizat de UAP, noi, primarul municipiului, viceprimarul Adrian Tudor şi cu mine, am hotărât să achiziţionăm una dintre operele artiştilor de la UAP Târgu-Jiu, pentru a contribui la strângerea fondurilor necesare achiziţionării sculpturii. Suntem cu toţii conştienţi de importanţa strângerii cât mai rapide a fondurilor necesare pentru că termenul limită este luna septembrie 2016. Ne dorim ca suma să fie în integralitate strânsă cât mai rapid şi să facă posibilă achiziţionarea acestei opere”, a declarat viceprimarul Aurel Popescu.
Fondurile obţinute vor fi donate în contul bancar indicat de Ministerul Culturii. „Felicităm iniţiativa pe care a avut-o UAP Târgu-Jiu şi am dorit să fim primii care achiziţionăm o lucrare din această expoziţie. Ne dorim foarte mult ca acest gest, pe lângă faptul că am reuşit să fim alături de această iniţiativă, să fie un exemplu pentru cetăţenii municipiului Târgu-Jiu, pentru oameni de afaceri şi pentru alte persoane publice din municipiul nostru. Nu e importantă suma pe care noi am oferit-o. Ne-am oferit să facem acest gest, în afară de banii pe care îi strângem separat ca şi angajaţi ai Primăriei Târgu-Jiu pentru a-i depune în conturile aferente”, a spus şi viceprimarul Adrian Tudor.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here