Conducerea Craiovei îl apără pe Pigliacelli

654

Universitatea Craiova a remis un comunicat oficial, marţi, prin care îi îndeamnă din nou pe suporteri să fie uniţi şi să-şi susţină echipa. Clubul şi-a exprimat poziţia şi faţă de Mirko Pigliacelli, ,,mărul discordiei” între suporterii de la Peluza Nord şi Tribuna a doua. Din mesajul postat de conducere reiese că portarul a fost considerat pe nedrept un ,,trădător”, iar părţile implicate în ,,conflict” se vor aşeza la masă pentru ca echipa să fie mai puternică.
,,Normal că ne clătinam din moment ce tribuna este împotriva peluzei, peluza împotriva unor jucători, iar jucătorii termină meciul cu lacrimi în ochi. Pentru a trece peste acest moment trebuie să știm mai întâi ce s-a întâmplat sau mai bine zis ce nu s-a întâmplat: Mirko Pigliacelli nu a trădat. Este adevărat că el a avut o divergență cu fostul antrenor al Universității Craiova. Diferende între antrenor și jucători vor exista întotdeauna și la toate echipele din lume, indiferent de numele lor sau cât de mari sunt. Și aici suntem de acord că toată lumea a greșit, nu doar Mirko, pentru că aceste nemulțumiri nu trebuiau să fie făcute publice. Dar pentru asta Mirko a plătit. Mirko a mai făcut o greșeală, parțial de înțeles, dar pe aceea nu o vom face publică. Și pentru aceea a plătit. Clubul este alături de Mirko. ‘Alături de Mirko’ nu înseamnă că este împotriva tribunei sau a peluzei. Ci înseamnă că-l va apăra și îi va fi alături, dar și că îl va sancționa în momentul când greșește. Este bine de știut că el nu a părăsit clubul niciodată, ci a fost trimis la echipa a doua, perioadă în care el a avut un comportament exemplar. În orice comunitate există o singură instituție care stabilește gradul de vinovăție, precum și pedeapsa. La Universitatea Craiova această entitate este clubul prin ceea ce înseamnă antrenorul principal în cazul echipei și conducerea executivă pentru celelalte cazuri. Știința are nevoie de ‘unitate’, pentru că dacă nu o vom avea ușor-ușor ne vom destrăma. Și vom deveni iarăși mititei. Săptămâna aceasta toți cei implicați ne vom așeza la masă. Și vom rezolva problema în familie”, se arată pe ucv1948.ro.
,,Iubesc Craiova şi pesemne că oriunde o să mă ducă viaţa, oraşul şi Universitatea vor rămâne în inima mea. Încep prin a-mi cere scuze tuturor suporterilor Universităţii Craiova pentru că într-un moment delicat pentru mine am greşit răspunzând la mesaje private într-un mod ce nu-şi avea sensul. Îmi cer scuze şi îi asigur pe toţi suporterii Universităţii Craiova că astfel de lucruri nu se vor repeta. Totodată, trebuie să ştiţi că nu am aruncat niciodată tricoul la antrenament, că nu am refuzat niciodată un antrenament, când mi s-a spus să merg la a doua echipă m-am dus acolo şi m-am antrenat ca profesionist, evident că nu am spus niciodată nimănui să joace prost sau să vânez pe cineva pentru că sunt şi voi fi întotdeauna un profesionist! (…)Nu am părăsit oraşul fără permisiunea clubului şi am acceptat întotdeauna toate deciziile. Cu speranţa că vom putea exulta din nou împreună şi poate cu mâinile în spatele urechilor, să vă simt mereu aproape! Forţa Ştiinţa”, a fost mesajul postat, marţi, de Pigliacelli pentru fani.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here