Conducerea CEO, acuzată că minte în legătură cu acțiunile în instanță ale Greenpeace

308

Complexul Energetic Oltenia a emis pe, 9 martie, un comunicat de presă, prin care a anunțat că cele 16 acțiuni ale Greenpeace România și Bankwatch România, inițiate în instanță împotriva CE Oltenia, au soluții definitive și irevocabile în favoarea companiei.

”Acțiunile în instanță inițiate de Greenpeace România pentru anularea unor acte emise de APM Gorj pentru Complexul Energetic Oltenia (4 dosare) au avut câștig de cauză, iar acțiunile pentru suspendarea unor acte emise de APM Gorj pentru Complexul Energetic Oltenia au fost respinse (alte 4 dosare). Mai precis, în perioada 2013 – 2017, Greenpeace România a inițiat o serie de acțiuni în instanță având drept obiect suspendarea sau anularea unor acte emise de Agenția pentru Protecția Mediului Gorj (APM Gorj) pentru extinderea unor cariere de lignit, emise cu încălcarea prevederilor legale, ce au avut drept beneficiar Complexul Energetic Oltenia. În aceste procese, Complexul Energetic Oltenia s-a constituit parte pârâtă având în vedere calitatea sa de beneficiar al actelor administrative contestate”, au transmis reprezentanții Greenpeace.

Reprezentanții Greenpeace solicită un dialog constructiv cu conducerea companiei pe tema reducerii poluării.

”Greenpeace România subliniază faptul că acțiunile în instanță au fost inițiate pentru a asigura respectarea legii, respectiv desfășurarea unei evaluări corecte a impactului asupra mediului și comunităților afectate de activitatea Complexului Energetic Oltenia. Astfel, afirmațiile Complexului Energetic Oltenia din comunicatul de presă comunicatul de presă emis pe 9 martie sunt regretabile și invocăm necesitatea unui dialog constructiv, ce nu s-a concretizat până în prezent, pe tema reducerii poluării, respectarea legislației din domeniul emisiilor industriale și crearea unor alternative de dezvoltare pentru județul Gorj”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Greenpeace. (A.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here