Conducerea AJOFM Gorj solicită creşterea numărului de salariaţi

303

Deficit de personal la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj! Volumul mare de lucru al celor 39 de salariaţi nu se vede şi în lucrul cu oamenii.

Deşi AJOFM funcţionează cu puţini oameni în comparaţie cu acum zece ani, şeful instituţiei precizează că s-au făcut demersuri pentru mărirea organigramei.
Problema nu este doar în numărul mic de angajaţi, ci şi salariile acestora care sunt unele mici, în comparaţie cu alte instituţii de stat. “Salariile sunt foarte mici. Am colegi care au responsabilitate foarte mare şi au salariul mai mic decât al unei femei de serviciu de la o primărie! Ce pot să spun mai mult! Cât despre numărul de angajaţi, suntem puţini. Eram cândva 69 angajaţi-funcţionari, în timp, o dată cu problemele de la Casa de Pensii au fost transferaţi acolo 10 colegi, apoi alţi 10 la Prestaţii Sociale, iar în 2010 s-au făcut concedieri şi au plecat 10 colegi. Am rămas 39 în total acum şi desfăşurăm activităţi duble. Asta este. Trebuie făcut ceva. La întâlnirea cu Comisia Europeană am ridicat această problemă. Am cerut să ne mărească organigrama, să ne mai dea posturi, căci facem cu greu faţă. (…) Vorbim despre ridicarea standardelor de calitate, dar este greu când nu ai oameni. Îţi intră dimineaţa 100 de persoane, cum să te împarţi?! În Germania, un angajat vede toată ziua şapte persoane beneficiare ale serviciilor. Până în prezent, am reuşit să rezolvăm toate problemele. La mine uşa este deschisă tot timpul, nu am program de audienţe. Încercăm să rezolvăm tot. Avem concedii neefectuate, totul din dorinţa de a ajuta oamenii, şomerii. Am făcut eforturi şi cu punctul de lucru Motru, am colegi care s-au deplasat acolo, pentru a nu pune oamenii pe drumuri pentru o viză sau pentru o adeverință. Este foarte greu!”, a declarat Romeo Chiriac, directorul executiv al AJOFM Gorj.
Izabella Molnar

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here