Conducere penală la Medserv Min: Directorul, inculpat pentru delapidare, Consiliul de Administrație, cercetat pentru gestiune frauduloasă

438

Conducerea Medserv Min, subunitate a Complexului Energetic Oltenia, are probleme de natură penală, legate de modul de utilizare a banilor, dar cu toate acestea este avizată de conducerea companiei să managerieze această societate de stat. Mai exact, directorul interimar al Medserv Min, Daniel Olaru, este inculpat în dosarul ,,masa caldă”, fiind trimis în judecată pentru faptele săvârșite pe când era director economic al SNLO, în timp ce Consiliul de Administrație are un dosar penal în cercetare la procurorii târgujieni, pentru gestiune frauduloasă, faptele în acest caz având legătură cu tichetele de masă și evenimente pentru salariații unității, neacordate în perioada 2014-2016.

Sorin Boza, directorul general al Complexului Energetic Oltenia, a dat-o din lac în puț, legat de conducerea Medserv Min, subunitatea pe care o are în subordine. Din dorință de a acoperi, printr-un interimar, eșecul concursului pentru stabilirea directorului acestei unități, Boza a pus un inculpat, pentru patru luni, la cârma societății. Daniel Olaru a fost astfel brusc reactivat, după ce a ajuns într-un con de umbră în companie, și pus într-o funcție de conducere, fără să se ia în calcul de către managerul CEO că acesta este trimis în judecată pentru delapidare, dar și că respectivul a acceptat tacit rechizitoriul procurorilor care au decis trimiterea sa în judecată. De altfel, Olaru s-a remarcat la acest proces și prin faptul că este printre puținii inculpați care nu au contestat măsurile și excepțiile luate în dosar de către judecătorul de cameră preliminară, fiind astfel de acord cu începerea litigiului penal.

Un penal, doi penali, trei penali…
Problema, care atârnă la gâtul lui Olaru, nu este singura care nu dă credibilitate managementului noii conduceri a Medserv Min. Asta deoarece și Consiliul de Administrație, condus de Lavinia Cosneanu, are probleme penale, actuala componență a CA-ului, dar și fostele din perioada 2014-2016 fiind cercetate pentru gestiune frauduloasă la plângerea sindicatului majoritar din subunitatea CE Oltenia. Mai exact, cu o lună în urmă, sindicatul s-a adresat procurorilor acuzând CA-ul existent și cele din urmă de faptul că le-a stopat cu bună știință acordarea tichetelor de masă și a celor de evenimente, timp de doi ani de zile, banii scurgându-se spre găuri mai puțin cunoscute. Dosarul penal respectiv, conform unor surse din Medserv Min, se află în cercetare la procurorii din municipiu. Actualul CA nu are încă nicio interdicție în a uza de banii aflați în conturile unității, cum nu are nicio interdicție nici Olaru de a decide folosirea acestora, în ciuda calității sale de inculpat într-un dosar de delapidare, aflat pe rolul unei instanțe din Gorj.

Boza a vrut un universitar
Reamintim că acel concurs pentru stabilirea viitorului șef al Medserv Min, desfășurat luna trecută, a fost doar un simulacru, Sorin Boza alegându-și singur câștigătorul pe care l-a și vizitat în sala de examen pentru a-l “încuraja”. Pentru că Gorjeanul a făcut publică vizita, dar și neregulile concursului, Boza a dat înapoi și a decis să-i pice pe toți candidații intrați în cursă și să numească, pentru liniștirea apelor, un interimar în persoana inculpatului Olaru.
ANAMARIA STOICA

1 COMENTARIU

  1. Dintre toti, cel mai potrivit era Viasu. Ion Cojocaru facut mare jurist la 40 ani a nenorocit UEF Motru, S-a judecat cu aceasta firma cerand daune de miliarde. Credeti ca Boza l-ar fi pus pe acesta? Ar fi insemnat sa-si bage purici in cojoc. Vlaicu un ingineras obscur a ocupat functii numai prin politica, mai mult seamana cu un sofer pe raba. Slab, daca avand si sustinerea PSD n-a fost confirmat. Profesorul, o fi el profesor dar din manager la Lafarge mai greu manager la o firma prestatoare de servicii strict specializata. Singurul care cunostea problema si era cel mai potrivit era Viasu. Este meritul lui ca in multe etape Medservmin a fost salvata de la faliment. Dar exista o problema. Cu asta nu te joci, Iti da peste bot de nu te vezi daca te simte ca esti incompetent. Este extrem de dificil pentru un sef incompetent sa-l ai subordonat pe Viasu. Asa ca impostorii aia din comisie s-au ferit de el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here