Condiții șocante în băile salariaților de la Cariera Tismana II: Pișoare învelite în saci menajeri și chiuvete metalice improvizate

3195

Sunt încă, în 2022, condiții de igienă greu de imaginat pentru angajați din minerit de la CE Oltenia. Acestea au fost reclamate și depistate la Cariera Tismana II, acum, la început de ianuarie. Cel care a atenționat conducere companiei că salariații de la Tismana II au condiții horror a fost Nicu Bunoaica, liderul sindical de la Sindicatul Solidaritatea 2013 de la Lupoaia. Șocant este că la CEO există inspectori sociali și personal la carieră care se ocupă de securitatea muncii și de condițiile salariaților care nu au ridicat niciodată problema condițiilor improprii pentru salariații de la Tismana II.

Instalațiile sanitare din băile salariaților din această carieră minieră sunt antice și de demult, chiuvetele sunt îngălbenite sau deloc și sunt înlocuite chiar cu un jgheab metalic folosit pentru adăparea animalelor, dușurile nu funcționează iar pișoarele sunt învelite în saci menajeri pentru că sunt sparte.
Acestea sunt, în puține cuvinte, condițiile de care se bucură salariații acestei cariere a CEO, de ani de zile, fără ca vreun factor responsabil din unitate să fi semnalat situația improprie pentru angajați.
A făcut-o acum Nicu Bunoaica și nu a fost în zadar, liderul spunând că cei de la CEO ar fi intervenit pentru remedierea deficiențelor, salariații fiind șocați că se apleacă cineva pentru a rezolva această problemă care avea prea multă vechime. ,,M-am șocat de condițiile pe care le-am văzut la Tismana II. M-am întrebat ce au făcut liderii lor de sindicat, ce au făcut inspectorii sociali pentru oameni de nu au mișcat un deget pentru a schimba situația”, a spus Bunoaica.
A.S.

1 COMENTARIU

  1. Singuri si le au facut așa, să vedeți și c ă c a ț ï i cum stau in chiuvetă, ei confundă pisoarele cu wc, urile niște animale impreuna cu Bunoaica. Nu îi mai văitați că nu e chiar așa, de muncă nu mai zic nimic muncesc câte 3ore pe zi. Și până la urmă ei au ales să fie mineri, nu ia trimis nimeni cu forța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here