Condiţii bune pentru angajaţii primăriilor gorjene

138

bugetariPentru a suporta cât mai bine căldura, în câteva din primăriile din localităţile gorjene au fost instalate sisteme de aer condiţionat. În cele în care nu există un astfel de sistem, primarii le oferă angajaţilor sticle cu apă plată sau minerală.

Una dintre primăriile care se poate mândri cu sistem de aer condiţionat este cea din localitatea Borăscu. Angajaţii din această primărie sunt unii avantajaţi deoarece acestora le este pusă la dispoziţie şi apă. „Din fericire, în primăria din localitatea Borăscu există sistem de aer condiţionat care este foarte necesar în această perioadă. Pe lângă asta, oferim angajaţilor primăriei şi sticle cu apă minerală pentru a suporta cât mai bine căldura”, a declarat edilul comunei Borăscu, Constantin Ţucu. La fel de norocoşi sunt şi angajaţii primăriei Leleşti, şi aici existând sistem de aer condiţionat: „Avem aer condiţionat în primărie şi asigurăm şi apă pentru angajaţi”, spune Marian Rotaru, primarul comunei.

Apă pentru angajaţii primăriei Dăneşti

Chiar dacă nu toate primăriile din judeţ se pot lăuda că au aer condiţionat, majoritatea asigură cel puţin apa plată sau minerală pentru angajaţi. Este cazul primăriei Dăneşti, edilul Emilian Rusu spunând că va cumpăra apă pentru angajaţi săptămâna aceasta: „Am fost în concediu până acum dar a fost făcut deja un referat în acest sens. Mâine – poimâine le aduc apa. Nu avem aer condiţionat dar suntem norocoşi pentru că în clădirea primăriei este destul răcoare”, a declarat acesta.

Primăria din Roşia de Amaradia, în reabilitare

Şi pe ordinea de zi a edilului Liviu Cotojman se află realizarea unui sistem de aer condiţionat în primărie. Dar acest lucru nu este posibil momentan, întrucât a fost licitat un proiect pentru reabilitarea primărie. „Ştiu că este greu de suportat căldura în această perioadă. Vreau să existe şi la noi în primărie aer condiţionat, însă momentan acest lucru nu este posibil. Am licitat un proiect pentru reabilitarea clădirii primăriei şi sper că după finalizarea acestuia să montăm şi sisteme de aer condiţionat”, a declarat edilul. Acesta a mai precizat că în anii anteriori a oferit angajaţilor primărie apă minerală şi va mai face acest lucru şi anul acesta, imediat ce va fi necesar. Chiar dacă au sau nu sisteme de aer condiţionat angajaţii primăriilor gorjene nu se plâng de temperaturile ridicate. Mulţi dintre edilii comunelor din Gorj au grijă să le ofere angajaţilor condiţii de lucru adecvate perioadei de vară.

Ana Maria Catalinoiu, Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here