Condescu vrea 20 de milioane euro!

425

Fostul preşedinte de la Pandurii, Marin Condescu, spune că în averea clubului sunt peste 20 de milioane euro, bani care nu au fost inventariaţi. Deşi pare o cifră de domeniul fantasticului, principalul creditor de la Pandurii vrea să recupereze această sumă, care s-a pierdut, în opinia sa, printr-un management defectuos al fostului preşedinte, Narcis Răducan, cel care a acţionat cu girul membrilor asociaţi. Condescu sugerează că Răducan şi alţi membri din staff şi-au umplut buzunarele, deşi semnele colapsului de la Pandurii erau evidente.
“În urma procesului care a avut loc pe 17 ianuarie 2018, noi i-am sesizat judecătorului sindic inclusiv faptul că administratorul judiciar a omis să treacă în averea clubului bunuri de peste 20 de milioane euro, motivând că nu a putut să inventarieze toate bunurile clubului fiindcă fostul preşedinte Narcis Răducan nu a vrut să predea gestiunea. Legea îţi dă pârghiile necesare să-l faci pe un om care a condus, şi a luat bani mulţi de la Târgu-Jiu pentru o anumită perioadă de timp, să predea gestiunea. Noi vorbim, printre altele, de bunurile în investiţii făcute în 2013 cu terenurile sintetice de la Motru, Rovinari şi Târgu Jiu, de dotarea care a fost în stadion până în 2014, cu refacere, baie, vestiare, de creanţele pe care le avem de încasat şi de recuperarea banilor cheltuiţi în ultimele 6 luni ale anului 2016. Din 1,8 milioane de lei, cât au hotărât acţionarii să dea în 2016, 1,1 milioane au mers către domnul Narcis Răducan. E un document încheiat de către membri AGA. La 31 august 2016, ştiau toţi marii conducători de situaţia clubului. Nu poţi să admiţi să ai datorii de aproape 15 milioane de lei, iar tu să-ţi încasezi indemnizaţia şi în luna august 2016. Aveai clar datorii de peste 3,8 milioane la salarii şi tu îţi iei la zi indemnizaţia? În luna aceea, administrativul, directorul, preşedintele şi cu membrii Consiliului de Administraţie, încasează 6 miliarde de lei vechi! Acum fac pe neprihăniţii”, a afirmat Condescu.
Cel din urmă a spus, din nou, că s-a dorit devalizarea clubului, echipa fiind împinsă, cu bună ştiinţă, în prăpastie.
“Dacă din veniturile lui 2016, şi am hârtii care atestă asta, ai aproape 12, 8 milioane de lei, pe perioada ianuarie-august 2016 nu poţi să ai cheltuieli de 21, 1 milioane de lei! Tu vezi aceste lucruri, şi totuşi, în august, laşi jucători neplătiţi şi furnizori şi te îndestulezi tu. Faptul acesta le-a fost comunicat membrilor AGA, care nu au mai dat nici ce s-au angajat pe 2016. Consiliul Judeţean şi Primăria nu au mai dat niciun leu cotizaţie. În octombrie 2016, valoarea lotului la Pandurii Târgu Jiu era de aproximativ 8,5 milioane de euro. Dacă finanţau în continuare, nu pierdeau acei jucători importanţi şi ar fi putut să-i valorifice. Aşa, au plecat toţi gratuit. Sunt bani pe care i-ai pierdut”, a adăugat Condescu.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here